Kamperen in het buitenland? 5 dingen om rekening mee te houden tijdens corona

Veel mensen waren deze zomer in de war. Kan ik nog naar het buitenland reizen en is kamperen mogelijk? Corona heeft reizen naar het buitenland zeker lastiger gemaakt. Maar gelukkig kom je met goede voorbereiding een heel eind.

Hieronder bekijken we 5 belangrijke dingen waar je aan moet denken voordat je op kampeervakantie gaat in het buitenland.

1. Kleurcode

Kies bij voorkeur een vakantieland uit dat qua kleurcode de afgelopen maanden stabiel is geweest. Op de website van Buitenlandse Zaken kun je lezen hoe het ervoor staat qua risico in jouw vakantieland. Kleurcodes zijn nog steeds belangrijk voor vakanties, want als een land door Nederland als ‘hoog risico’ wordt aangemerkt kan dat invloed hebben op de geldigheid van je verzekering. Zeker in deze tijden is het dus belangrijk om te checken hoe dit zit bij met jouw polis. Sommige verzekeringen dekken bijvoorbeeld geen corona gerelateerde kosten als jij naar een oranje gebied reist en ziekt wordt.

2. Lokale maatregelen

Zijn de nationale parken open? Kun je musea bezoeken? Als je graag de stad of de omgeving rondom je kampeerplek ontdekt is het belangrijk om te weten hoe het zit met de lokale maatregelen. Veel musea, restaurants en zelfs nationale parken hebben tijdens corona namelijk bepaalde quota ingevoerd. Ook kan het zijn dat je verplicht van tevoren moet reserveren. Eventuele lokale maatregelen kunnen beïnvloeden hoeveel jij kunt doen op kampeervakantie. Bekijk van tevoren welke plekken je precies wil bezoeken en wat voor maatregelen zij hebben tijdens corona. Ieder land is anders, maar onderzoek dit voor vertrek zodat je goed bent voorbereid.

3. Coronabewijs voor elkaar

Voor reizen binnen de EU moet je een coronabewijs voor elkaar hebben. Dit geldt zowel voor vliegvakanties als wanneer je de grens oversteekt met de auto. Een geldig coronabewijs is:

• Volledige vaccinatie (minimaal 14 dagen)
• Corona herstelbewijs
• Negatieve uitslag van een PCR test of een Antigeen Sneltest

Als je met een coronatest als coronabewijs reist, let dan op dat elk land haar eigen regels heeft met betrekking tot de geldigheidsduur van de test. De regels in Frankrijk zijn anders dan in Kroatië.

Ga je met een COVID-19 test als coronabewijs op vakantie? Neem dan een spoedtest af zodat je snel op weg bent met een geldig coronabewijs en reiscertificaat.

4. Camping maatregelen

Kamperen is geweldig, maar je wil natuurlijk wel weten of de badkamers, douches en Wc’s extra vaak schoon worden gemaakt. Tijdens corona zijn we allemaal (of we nou willen of niet), meer over hygiëne gaan nadenken. Voordat je een camping uitkiest is het een aanrader om contact op te nemen en te vragen wat voor corona maatregelen zij nemen. Ook wil je weten of er bepaalde beperkingen zijn op de camping. Mag je van alle voorzieningen gebruik maken? Zijn er regels overafstand houden?

5. Goede voorbereiding is essentieel

Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt voor de meest relaxte kampeervakantie. Kies bij voorkeur een ruim opgezette camping die omringt is door natuur. Daarbij is het ook verstandig om een camping te kiezen waar extra aandacht wordt besteed aan hygiëne. Het is even aanpassen, maar kamperen in het buitenland tijdens corona is absoluut mogelijk.

 4.2/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in