Het zomergevoel zo lang mogelijk vasthouden

Kamperen met kinderen in de nazomer? Zeker doen! Want juist in september tiert de zon vaak nog welig, is het water lekker op temperatuur en is het heerlijk rustig op de camping. Bijkomend voordeel: een weekendje weg in het naseizoen is stukken voordeliger. Dus pluk de dag en verleng de zomer met een weekendje kamperen! Reisachtige Laura trekt de tent van stal en vliegt er samen met de hele familie opuit…

De leukste dingen ontstaan vaak spontaan, dus lastminute besluiten wij na een double check van het weerbericht om de biezen te pakken richting de wildernis van Flevoland. In de jongste provincie van Nederland is veel te zien en te doen, en je kunt zelfs een uitstapje maken naar de nieuwe natuur: de Markerwadden.

Toegegeven, als echte koukleum heb ik even mijn twijfels over dit hele plan. Want overdag kan de warmte oplopen tot tropische temperaturen, maar in de nacht kan het dalen tot aan het vriespunt. De oplossing in de vorm van een elektrische kachel blijkt doorslaggevend te zijn. Bewapend met kachel, extra dekens durf ik het wel aan.

Al snel dient een tweede dilemma zich aan. Want de één wil graag richting de zee, en de ander heeft een duidelijke voorkeur voor kamperen in het bos. Nummer drie wil graag een camping ‘waar veel te doen is’, terwijl mijn voorkeur nu uitgaat naar een natuurcamping. Ook deze tegenstrijdige wensen blijken goed te combineren.

Leestip:  Kampeertrend 2024: populairste vakantiebestemmingen
NatuurspeeltuinWaar kamperen met kinderen in het naseizoen?

Nu is het aanbod van kleinschalige campings, natuurcampings, familiecampings behoorlijk groot. Maar voor wie op zoek is naar een combinatie van familie-en natuurcamping met tal van voorzieningen? Dan is Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg Flevoland de beste plek! De grootste troef van dit vakantiepark is het strand met zwemmeer en terras, plus grote natuurspeeltuin.

Het park is behoorlijk groot, maar voelt door de groene natuurlijke opzet aan als kleinschalige campenado. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier helemaal los. Zo springen wij op de snelle kabelbaan, spelen verstoppertje in de rimboe. Met z’n vele kruip-door sluip-door-gangetjes en kleine hangbruggen kun je hier alle kanten op. Ook de enorme schommels zijn een fijn intermezzo.

Het strandje is druk bezet met badgasten. Ook aan het begin van de herfst is het meer populair onder suppers en zwemmers. Wij slaan dit keer over en strijken aan het einde van de middag neer bij de ‘uitkijktoren’ met cocktailbar. Door de speakers klinken zomerse tracks. Met een drankje in de ene hand en een stukje pizza in de andere is het in dit stukje Ibiza Hollandia goed chillen geblazen. Zodra de zon zakt trekken wij ons terug in onze outdoor villa.

Leestip:  Kole Tenttrailers voor alle tenttrailer kampeerders

strandje is druk bezet met badgasten

Overnachten onder een helikopter

Er zijn verschillende thematische -royale- kampeerterreinen. De plekken zijn zo ruimbemeten dat je er een Boeing kunt parkeren. Sterker nog: in Netl de Wildste Tuin kun je letterlijk onder de rotor van een helikopter of straaljager overnachten. Alle veldjes zijn opgefleurd met kunstige objecten voor de festival look. Bij iedere kampeerplek staat een kacheltje, waardoor je de hele avond kunt buiten zitten. In de herfst zijn de avonden net wat frisser en kickt de avond vroeger in. Maar met een kampvuurtje erbij zit je er warmpjes bij.

Overnachten onder een helikopter

What’s cooking?

Een deel van ons avondprogramma bestaat uit camping koken, Nu heeft Netl de Wildste Tuin een goed restaurantje, maar met z’n allen een beetje in pruttelende pannetjes roeren is kneuterig gezellig. Voor je het weet ben je met een beetje kletsen, borrelen en camping koken zo een uur verder. Geen idee wat je zoal kunt maken? Reisachtige Laura heeft tal van spannende en makkelijke vegetarische/vegan campingrecepten ontwikkeld. Eet smakelijk!

Kamperen in een vakantievilla?

Tijdens een weekendje kamperen met kinderen testen wij de Coleman Vail 6L: een zespersoons tunneltent ter grote van een villa! Het meest opvallende aan deze tent is de giga binnenruimte. De huizenhoge ‘living’ is met 410 cm breed en 270 lang ruimbemeten, en is voorzien van veel ramen. Bijzonder is, dat de slaapcabine van verduisterende, luchtdoorlatende stof is gemaakt. Zeker voor wie met jonge kinderen wil gaan kamperen voorkomt deze truc een hoop slaapgebrek. Ook de ‘buitenruimte’ is lekker ruim, want de luifel is aardig lang.

Leestip:  Résidence Valkenburg het vakantiepark in Zuid-Limburg
Met de deuren in huis vallen

Wat vooral verdomd vernuftig aan deze familietent is zijn de twee ingangen. De tent is aan de voorzijde en de zijkant van een deur voorzien, waardoor je elkaar niet in de weg loopt of staat. Het materiaal van de buitentent is brandvertragend en is gemaakt van UV werend materiaal. Dankzij de climate control blijft de slaapcabine zelfs in het voor-of najaar aardig op temperatuur, waardoor in de nazomer de elektrische kachel overbodige luxe blijkt te zijn. Al met al een aanwinst voor het hele kampeerseizoen!

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in