Kamperen in Bois de Bologne?

Ieder jaar weer wordt het prestigieuze tennistoernooi Roland Garros gespeeld, gelegen aan de rand van het prachtige Bois de Bologne in Parijs. Het is een van de vier Grand Slam tennistoernooien en samen met Wimbledon toch wel de populairste. De tennisgoden komen hier graag hun kunsten vertonen, niet in de laatste plaats vanwege het hoge toernooigeld. Maar ook de hele omgeving en Parijs trekt de sterren erg aan. Het is dan ook ieder jaar weer een komen en gaan van bekende acteurs en artiesten die naar Roland Garros komen om tennis van het hoogste niveau te bekijken.

Kaartje Roland Garros kopen

Als u van plan bent om een kaartje te kopen voor dit mooie toernooi moet u er wel rekening mee houden dat het niet goedkoop zal zijn. Het hangt er uiteraard vanaf voor welke wedstrijd u een ticket wilt kopen, voor een wedstrijd op een buitenbaan in de eerste ronde betaalt u aanzienlijk meer dan voor een ticket op het centercourt in de finale. Voor de finale legt u honderden euro’s neer, die prijzen liegen er dus niet om. Ook is het verstandig om in Nederland al een ticket aan te schaffen zodat u zeker weet dat u de wedstrijd kunt bijwonen.

Leestip:  Kamperen in de boomgaard van Rijksmuseum Muiderslot
Overnachten op camping Bois de Bologne

Veel mensen komen natuurlijk niet voor een dag naar het schitterende Parijs om naar tennis op Roland Garros te kijken, ze verblijven in de meeste gevallen in een hotelletje in of rond Parijs. Maar wat veel mensen niet weten dat er in Bois de Bologne ook een echte camping aanwezig is. Wel zo handig als je een liefhebber bent van het fantastische GrandSlam toernooi in Parijs. Via de Périphérique Sud neem je de afslag Porte Maillot en kom je bij de camping door de aanwijzingen te volgen. Heerlijk kamperen in Frankrijk is toch een stuk goedkoper dan een hotel boeken, zeker als je heerlijk met je eigen camper vanaf Nederland naar Frankrijk af reist. De sfeer is er gezellig en ongedwongen maar informeer altijd even van tevoren of er plaats is rond de tijd dat Roland Garros wordt gespeeld. Het tennistoernooi is namelijk immens populair en trekt ieder jaar weer veel toeristen naar Parijs.

Leestip:  Agriturismo Le Marche sfeervol en kindvriendelijk
Wandelen door Bois de Bologne

Als u het tennis even zat bent of simpelweg geen kaartje heeft voor alle wedstrijden, kunt u heerlijk ontspannen wandelen in het prachtige Bois de Bologne. U moet er echter wel rekening houden dat het wel erg druk kan zijn dat in dit park in de weekenden als Roland Garros plaatsvindt. Desalniettemin een absolute aanrader om te bezoeken. U kunt in het prachtige park ook tal van activiteiten beoefenen zoals paardrijden en zwemmen. Voor de kleintjes is er een kleine dierentuin met diverse beesten die te zien zijn. Daarnaast is er in Bois de Bologne ook een openluchttheater aanwezig waar in de zomermaanden regelmatig voorstellingen zijn te zien. Maar eigenlijk is vakantie vieren in Frankrijk altijd een aanrader vanwege de prachtige natuur van het land.

Leestip:  Camping De Couter even heerlijk uitwaaien
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in