Kampeerderij De Kaaiewaaier – hoe het begon

Kaaiewaaien is niks anders is dan lekker lanterfanten, luieriken, lummelen en tot rust komen en opladen. Kamperen in een boomgaard met dat beeld en gevoel richten ze het terrein van De Kaaiewaaier aan de Waatskamp in Ospel in.

Er zijn 12 plekken met electra voor caravan, kleine camper, vouwwagen of grote tent en een plekje of 7 zonder stroom voor fietsers of motorrijders met een tentje.

Hoe begonnen

Wat ooit gekscherend met een opmerking begon, een tijdje later tijdens een fles wijn concreet werd gemaakt met dennenappels en waxinelichtjes op een groot vel papier, is nu gewoon echt gebeurd.

Na ruim een jaar plannen maken, speuren op Funda, rondjes door de omgeving rijden en bezichtigingen, hebben ze hun nieuwe plek gevonden. Op nog geen 4 km van Nationaal Park De Groote Peel in het Limburgse Ospel!

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Hun droom … na jaren zelf gekampeerd te hebben … een kleine camping met veel groen, rust, privacy en een persoonlijke touch.

Kamperen alsof je in een boomgaard staat

Kamperen alsof je in een boomgaard staat met veel groen en privacy eromheen. Ruime plaatsen met electra en plekjes tussen de bomen voor fietsers met tentjes. Een gezellige vuurplaats. Bloementuin. Een fijne binnenruimte met haard, keukentje en zitplaatsen voor als het slecht weer is. Mooi sanitair. Fijne en goed ingerichte vakantiehuisjes. Ontbijtservice … later misschien een pipowagen … vergader/workshop/opleidingsruimte … ze lopen over van de ideeën. Voor de camping, maar ook voor het organiseren van sportieve en/of reflectieweekenden.

Het is een berg geregel en klussen, maar wat vinden zij het gaaf om dit helemaal volgens ons eigen idee vorm te geven.

In de winter 21/22 waren ze vooral druk in de weer met extra groen aanplanten,  het sanitair en de binnenruimte opleuken en de vakantiehuisjes opknappen en/of volledig moderniseren.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk

De camping heette de Waatskamp … zij maakten hier Kampeerderij De Kaaiewaaier van met ingang van seizoen  2022.

Vanaf 1 april zijn we weer open gegaan en hebben inmiddels al veel leuke, lieve en gezellige gasten mogen ontvangen. Gezellige volle weekenden tijdens festivals, mooie (muzikale) zomeravonden en zelfs opnames voor televisie. Zij kijken terug op een goed 1e seizoen … met mooie reacties van enthousiaste gasten.

In de winter 22/23 hebben ze niet stil gezeten en is het huisje De Luiaard gepimpt, de nieuwe parkeerplaats aangelegd en de schuur voorzien van zonnepanelen … naast al het onderhoudwerk natuurlijk … schoonmaken, opruimen, snoeien en planten en likjes verf hier en daar.

Website De Kaaiewaaier: kampeerderijdekaaiewaaier.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in