Huren van een camper zit ook flink in de lift

Steeds meer mensen kiezen voor de vrijheid van een campervakantie. Enkele weken geleden was in het nieuws dat de verkoop van campers het afgelopen jaar flink gestegen is. Maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om een camper te gaan huren.
Deels zijn dit mensen die, voordat ze overgaan tot aanschaf, een keer een camper willen uitproberen. Daarnaast betreft het ook mensen die de investering van een camper niet kunnen of willen doen, omdat ze er relatief te weinig gebruik van maken.

Vooral de vrijheid die een campervakantie biedt, is wat mensen aantrekt. Via deze manier van vakantie vieren kun je eenvoudig meerdere plekken ontdekken en door de steeds verbeterende camper-infrastructuur in Europa wordt dit ook steeds eenvoudiger; wekelijks worden er nieuwe camperplaatsen geopend in Europa.

Leestip:  EP stemt voor hoger campergewicht met B-rijbewijs

Volgens Haye Nicolaij van Noorderzon Campers – één van de marktleiders in Nederland op het gebied van camperverhuur – zijn vooral Noorwegen en Frankrijk populair: “In Frankrijk heeft elk dorp of stad zijn eigen camperplaats en in Noorwegen is het op veel plaatsen mogelijk om vrij in de natuur te overnachten. Maar ook veel camperaars kiezen voor het comfort of de gezelligheid van een camping. Die zijn er ook genoeg in heel Europa.”

Naast 50-plussers kiezen ook veel gezinnen met kinderen voor de camper. Campers zijn er namelijk in diverse soorten en maten: van een 2-persoons buscamper tot een royale 6-persoons familie camper. Er is dus voor iedereen een geschikt kampeermiddel te vinden.

Er zijn diverse aanbieders in Nederland die campers te huur aanbieden. Naast bedrijven zijn er ook genoeg particulieren die hun camper – als ze hem zelf niet gebruiken – verhuren aan anderen.

Noorderzon Campers ziet wel een ontwikkeling dat steeds meer mensen kiezen voor jonge, nette campers bij een professioneel verhuurbedrijf: “Mensen willen een onbezorgde vakantie in een goed onderhouden camper en – indien toch nodig – goede ondersteuning van een professionele organisatie”.

Leestip:  Buscamper Freedom nieuw dochtermerk van Poolse Affinity
Over Noorderzon Campers

Noorderzon Campers is één van de marktleiders in Nederland op het gebied van camperverhuur. Het in Wolvega gevestigde bedrijf groeit in 2018 naar zo’n 150 huurcampers vanuit diverse locaties in heel Nederland.

Dit zijn deels eigen campers en deels campers in bemiddeling van partner-verhuurbedrijven of particulieren die hun camper via Noorderzon Campers verhuren. Bij Noorderzon Campers bent u verzekerd van een jonge, goed onderhouden huurcamper en professionele ondersteuning voor, tijdens en na uw camperreis.

Link: Noorderzon Campers

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in