Hetzelfde comfort van kamperen, maar dan op een vliegreis

Vrijwel iedereen die een kampeerwagen heeft, herkent het comfort van bagage inladen, instappen en wegrijden. Tot aan de bestemming is alles comfortabel en makkelijk. Waarbij sommige reizigers altijd de kampeerauto pakken, zijn er ook veel mensen die naast het kamperen soms een vliegreis maken. Als jij je ook bij vliegreizen ergert aan het vervoer naar het vliegveld en het parkeren bij de luchthaven, lees dan zeker verder. Wij stippelen deze reis voor je uit.

Reizen naar en parkeren op het vliegveld

Wanneer je eenmaal een fijn vliegveld gevonden hebt waarvan je weet waar je het beste kunt parkeren, wil je al snel niet anders meer. Of je reist graag met het OV naar Schiphol omdat de trein dan zo makkelijk onder de vertrekhal stopt. Door drukte op luchthavens en variërende prijzen voor vliegtickets is uitwijken naar een andere luchthaven helaas vaak nodig. Maar wat nu als het reizen naar en parkeren op iedere luchthaven precies hetzelfde is en altijd even makkelijk?

Eindhoven Airport Parking

Stel je bent gewend om op Schiphol te parkeren of om met de trein naar Schiphol te reizen, dan zie je er tegenop om naar Eindhoven airport te moeten. Maar laat deze situatie een kans zijn om het reizen naar en parkeren op de luchthaven eens helemaal opnieuw te ontdekken. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat er veel meer opties zijn voor parkeren op en bij de luchthaven dan wat op de website van de luchthaven makkelijk te vinden is. Eindhoven Airport Parking geeft je bijvoorbeeld opties voor P1 Gold, P3 Silver, P4 Bronze+ en P5 Bronze. Je snapt het al; wanneer je op P5 staat moet je een stuk lopen en valet parking is niet altijd mogelijk. Of toch wel?

Leestip:  Bevoegdheid om eigen verkeer veiliger te maken

Eindhoven Airport Parking

Eindhoven Airport Parking via Parkos

Wanneer je met hetzelfde gemak als met de kampeerauto op vakantie gaan ook vliegreizen wilt maken, dan ga je naar een website die parkeren op luchthavens aanbiedt. Via zo’n website zijn er vaak meer en goedkopere oplossingen. Bovendien geeft dit je overzicht van welke keuzes er allemaal zijn. Dit zijn ook opties die je niet via de website van de luchthaven tegenkomt. Neem Eindhoven Airport Parking via Parkos, daar is valet parking wel gewoon mogelijk. Sterker nog, je kunt kiezen uit alle vormen van parkeren. Dus zowel Park & Walk, valet parking, shuttle parking en Park, Sleep & Fly. Wat de verschillen zijn, lees je in de volgende alinea.

Park & Walk in Eindhoven Airport

Via Parkos kun je bij Airport Eindhoven parking online boeken. Dit zijn de officiële parkeerlocaties van Eindhoven vliegveld. Naast deze aanbieder kun je echter ook andere parkeeraanbieders kiezen. Park4You heeft bijvoorbeeld ook Park & Walk op 2 minuten lopen van de vertrekhal. Park & Walk is altijd een dure optie, andere parkeermogelijkheden zijn voordeliger. Bovendien moet je bij Park & Walk altijd een stukje lopen, terwijl je bij shuttle of valet parking bij de ‘voordeur’ afgezet wordt.

Shuttle of valet parking

Op luchthaven Eindhoven shuttle of valet parking boeken? Ook dat kan. Het voordeel daarvan is dat de prijzen tot meer dan 50% lager zijn dan voor Park & Walk. Bovendien hoef je niet te lopen. Bij shuttle parking parkeer je de auto op de parkeerplaats. Een shuttlebus brengt je in ongeveer 10 minuten naar de vertrekhal. Deze shuttlebus is vaak gratis. De andere optie, valet parking, is vergelijkbaar. Je rijdt dan met je auto naar de vertrekhal in plaats van naar de parkeerplaats. Bij de vertrekhal staat een chauffeur van de parking klaar. Je laadt je bagage uit en de chauffeur brengt je auto weg. Wanneer je weer landt na je vakantie, dan staat je auto weer klaar. In het geval van shuttle parking zal de shuttlebus je naar de parkeerplaats brengen.

Leestip:  World Campooz Day
Park, Sleep & Fly

Je kiest voor Park, Sleep & Fly wanneer het handig is om op de luchthaven te overnachten voor vertrek. Je parkeert je auto in de meeste gevallen bij het hotel. De shuttlebus van het hotel, of een door het hotel ingeschakelde chauffeur, brengt je dan naar de luchthaven waarna je vakantie begint. Of eigenlijk begint je vakantie al met je hotelovernachting. Kies je voor Park Sleep and Fly Hotel 46 bij Eindhoven Airport dan kun je een ontbijt erbij bestellen. Dit kan ook een ontbijt-to-go zijn.

Hetzelfde zorgeloze gevoel als camperreizen

Opzien tegen een vlucht of tegen het parkeren op de luchthaven is niet meer nodig. Zoals je merkt zijn er veel opties om uit te kiezen, en rijd je in alle gevallen moeiteloos naar de luchthaven. Zeker wanneer je terugkomt van een lange reis, zal het als luxe voelen wanneer de shuttlebus klaar staat om je naar je auto te brengen. Of wanneer je voor valet parking kiest, je zo achter je eigen stuur plaatsneemt en je reis naar huis kunt vervolgen. Op het gebied van parking bij luchthavens is veel veranderd, zeker in de mogelijkheden voor vergelijken en online boeken.

Leestip:  Goede lingerie is een must als je gaat kamperen!
Moeiteloos parkeren bij iedere luchthaven

In dit artikel las je als voorbeeld de mogelijkheden bij Eindhoven Airport. Vlieg je via Schiphol, dan heb je nog 3 keer zoveel mogelijkheden in parkeeraanbieders. Kies voor binnen of buiten parkeren, de mate van beveiliging en leuke extra’s. Denk bij dit laatste aan autowassen, servicebeurtje of opladen. Deze keuzes maken het reizen nog prettiger. Ook op bestemming kun je zorgeloos zijn, want je weet dat je auto veilig geparkeerd staat. Er zijn steeds meer luchthavens waar dit kan. In Nederland, België en Duitsland is bij de bekendste luchthavens het parkeren online te boeken.

Probeer het zelf

Heb je een reis voor de boeg die niet met je eigen vertrouwde (kampeer) auto kan? Reis dan met je auto naar de luchthaven en probeer het parkeren eens op deze manier. Niet meer lang wachten op het openbaar vervoer of last-minute zoeken naar een (te dure) parkeerplaats. Gewoon thuis alles regelen en zonder zorgen parkeren!

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in