Het vignet voor je autovakantie naar Slovenië

Slovenië is al jaren in opkomst bij de Nederlandse vakantieliefhebber. Het moderne Balkanland heeft voor ieder soort vakantieganger wat wils. Aan het meer van Bled en de kust kun je heerlijk aan het water uitrusten. De bergen staan in de zomer en winter garant voor prachtige vergezichten en een avontuurlijke vakantie vol adrenaline. Voor de stedenliefhebbers zijn de rustieke straatjes van Ljubljana en Koper een onmisbare stop.

Slovenië is qua oppervlakte niet heel groot en daarom is het ideaal om met de auto te verkennen. Op die manier hoef je je niet alleen aan de toeristische trekpleisters te houden, want je reist gemakkelijk tussen alle plekjes die je wilt ontdekken. Het elektronisch autovignet is een verplicht element voor je autovakantie en die kun je al voor je reis aanschaffen. Bereid je dus goed voor op je vakantie naar Slovenië, zodat je zonder zorgen op reis kunt om volop te genieten van het prachtige land.

Het autovignet voor het wegennetwerk in Slovenië

Het wegennetwerk in Slovenië is goed onderhouden en daardoor kun je alles makkelijk bereiden, maar je hebt wel een verplicht autovignet nodig om van het wegennet gebruik te mogen maken. Voor alle wegen die met een A of H worden aangegeven is het vignet verplicht en dat zijn vrijwel alle grote wegen in het land. Er zijn vignetten met verschillende tijdsduren beschikbaar, zo is er een vignet voor een week, een maand of een jaar. Er is een vignetverplichting voor alle motorische voertuigen op de snelweg, dus ook motoren hebben het vignet nodig. Let er op dat het standaard vignet geldig is voor auto’s tot 3500 kilo, terwijl zwaardere auto’s zoals sommige campers en vrachtwagens een speciaal vignet nodig hebben.

Het elektronisch autovignet in Slovenië

Het autovignet voor Slovenië bestaat al lang, maar de laatste jaren is de aanschaf ervan een stuk makkelijker geworden. Vroeger was het nogal een gepruts met een sticker achter je voorruit, en je kon veel tijd verliezen met het bestellen van die sticker, of het zoeken van een verkooppunt aan de grens voordat je het land in mag rijden.

Dat is nu verleden tijd met het elektronisch vignet voor Slovenië. Bij dit officiële verkooppunt kun je direct het autovignet aanschaffen door je kenteken te registreren en het elektronisch vignet meteen te betalen, zodat je dat deel van je reis in een paar minuten kunt afhandelen. De kentekens worden op de snelwegen met camera’s gecontroleerd en boetes kunnen oplopen tot wel € 800, dus het is niet de moeite waard om zonder geldig vignet de weg op te gaan.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in