Er komt een nieuwe kampeergigant in Roden

In het voormalige pand van de Vrijbuiter in Roden komt een nieuwe kampeergigant. Kampeerhal Roden opent volgend jaar maart de deuren.

De Vrijbuiter ging in september failliet. Oud-eigenaren Ate van der Veen en Gerard Kremer blazen de kampeerhal nieuw leven in. Samen met zeven lokale ondernemers gaan zij de komende tijd aan de slag om de winkel in te richten en aan te passen aan de eisen van deze tijd.

“Elke dag rijden we langs het pand en zien we dat het leeg staat”, zegt Van der Veen. “Het bedrijf is tien jaar ons kindje geweest en nu staat het leeg. Naast die emotionele reden zien we ook dat het nog wel haalbaar is om de winkel als ondernemer opnieuw te openen. Dat is niet alleen mooi voor ons, maar ook mooi voor Roden.”

Gedeputeerde Henk Brink is blij met het nieuws. “Wanneer er geen nieuw bedrijf in het pand van de Vrijbuiter komt, dan betekent dit een enorm gapend gat in Roden, waar ook de omliggende winkels last van zullen krijgen”, zegt Brink. “Daarnaast zal een dergelijk groot gebouw bij leegstand snel verloederen. Dit initiatief zorgt voor een lokale en regionale werkgelegenheidsimpuls. Iedereen is gebaat bij de toestroom van mensen die de Kampeerhal straks weer teweegbrengt.”

Leestip:  Hier moet je op letten bij de aanschaf van een stacaravan
‘Betekent veel voor Roden’

Ook wethouder Henk Kosters is in zijn nopjes met de invulling van het pand. “Dit betekent veel voor Roden. Naast de directe werkgelegenheid die dit biedt, versterkt het ook de vrijetijdsboulevard in zijn totaliteit en is het een goede impuls voor de gebiedsontwikkeling rondom de vrijetijdsboulevard. Door een aantal gedreven ondernemers en met een bijdrage van de provincie Drenthe is dit initiatief tot stand gekomen. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers, provincie en gemeente!”

Blij met steun

De nieuwe start wordt mede gefinancierd door het MKB Fonds Drenthe, leningen van de bank, zeven lokale ondernemers, de provincie Drenthe en de gemeente Noordenveld. De twee overheden verstrekken een lening van in totaal vier ton; 140.000 euro van de gemeente en 260.000 euro van de provincie.

Leestip:  365 nieuwe dagen om te dromen

Initiatiefnemers Van der Veen en Kremer zijn blij met de steun die ze krijgen van de gemeente en de provincie. “Zij zien het belang voor de regio, net zoals wij ons betrokken voelen bij Roden en de regio. Wij zien dat de noordelijke klanten de winkel altijd trouw zijn gebleven en met die kennis gaan we ervan uit dat de Kampeerhal bestaansrecht heeft. Op 30 maart volgend jaar openen wij de deuren van de winkel, waar de kampeer- en outdoorliefhebber zich thuis zal voelen.”

In totaal levert de nieuwe winkel tussen 25 en 32 vaste banen op. In de zomerperiode zal dit oplopen tot ongeveer tachtig werkplekken, door de vijftig vakantiekrachten die dan nodig zijn. In ieder geval tien oude medewerkers komen weer terug naar de kampeerwinkel.

Leestip:  Coolste accessoire op de camping

Foto: Marjolein-Knol
Bron: RTV

 4.7/5 (7)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in