Engeland aantrekkelijk voor Nederlandse toeristen

De lage pond door Brexit maakt Engeland aantrekkelijk voor Nederlandse toeristen
House of Britain op Vakantiebeurs: ‘Groot-Brittannië voordelig, maar haast is geboden!’

Het is een hot item aan beide kanten van het kanaal: de Brexit. Wat gaat het kosten is een terugkerend thema. Wat de Brexit oplevert, bijvoorbeeld voor Nederlandse toeristen wordt echter nooit gemeld. Behalve dan door Aad van Duivenbode van touroperator House of Britain dat op de Vakantiebeurs de grote aanjager is van het Great Britain Village in de Jaarbeurs.

“Het Engelse pond is door alle heisa rondom de Brexit flink in waarde gedaald en dat maakt Groot-Brittannië op dit moment aantrekkelijk voor Nederlandse vakantiegangers”, aldus van Duivenbode. “Reizen worden zo immers een stuk goedkoper. Aan dat lage pond zit echter ook een nadeel. Voor Britten zijn buitenlandse reizen namelijk ineens een stuk duurder en daarom vieren zij nu vaker vakantie in eigen land. Dat zien wij terug in de beschikbaarheid van hotels. Het wordt nu al moeilijk om bijvoorbeeld het hotel van je keuze te reserveren voor het hoogseizoen van komende zomer. Je moet er echt op tijd bij zijn, anders vis je achter het net.”

“Dat is dan ook een van de dingen die we de mensen op de Vakantiebeurs duidelijk willen maken samen met veel reisorganisaties, hotels en regionale verkeersbureaus. Zij komen volgend jaar met allerlei mooie campagnes en thema’s. Fietsen in de Yorkshire Moors bijvoorbeeld of bootvakanties over de smalle kanalen door Engeland. Zelf zou ik naar Cornwall en Devon gaan. Veel mensen weten dat niet, maar dat is een prachtig, subtropisch gebied met palmbomen in het zuidwesten van Engeland. Daar is volgend jaar bovendien veel te doen rondom het thema seafood, dus dat biedt de ideale vakantie voor lekkerbekken die van lekker weer houden! Verder zou ik als alternatief voor het populaire Schotland in 2019 Wales adviseren. Schotland is namelijk al bijna volgeboekt, maar Wales heeft nog beschikbaarheid. Wales is bovendien misschien wel net zo mooi als Schotland en je kunt er komend jaar vaker en makkelijker naartoe omdat KLM er meer heen gaat vliegen.”

Leestip:  Tekenbeet, wat doe je en hoe te voorkomen?

Wat Van Duivenbode precies gaat doen op de Vakantiebeurs? “We zijn natuurlijk nu volop in voorbereiding en proberen zoveel mogelijk Britse organisaties en bedrijven uit zoveel mogelijk toeristische regio’s te overtuigen naar de beurs te komen. Reken er maar op dat dit er vele tientallen gaan worden die allemaal een eigen plek krijgen binnen ons Britse dorp. Daar kun je als bezoeker terecht voor specialistische informatie van talloze lokale experts, maar je kunt er zeker ook heen komen om te genieten van Britse sferen en smaken. Er komt – uiteraard zou ik bijna zeggen – een Britse Pub van Guinness en we laten er waarschijnlijk ook een Ierse band van doedelzakspelers optreden. Verder zijn we aan het kijken of het haalbaar is om bezoekers een fotoshoot aan te bieden in de stijl van de populaire televisieserie Game Of Thrones, maar pin me daar nog niet op vast. Hoe dan ook, reden genoeg om naar ons Great Britain Village op de Vakantiebeurs te komen!’’

Leestip:  Nederland Europees koploper met aantal campings

Website van House of Britain

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in