Eerste daktentfestival van Nederland

De daktent beleeft een snelle opmars in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van kamperen op het dak van je auto. Van 28 t/m 30 september vindt in navolging van deze opmars het eerste daktentfestival in Nederland plaats. Op camping de Vledders in Schipborg (Dr.) is iedereen met daktent welkom om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en samen te kamperen. Ook nieuwsgierige mensen zijn welkom en kunnen vragen stellen aan doorgewinterde en nieuwe daktentgebruikers. Er zijn een aantal daktenten beschikbaar om te proberen.

Waarom een daktentfestival?

Een daktent is een relatief onbekend kampeermiddel. Diegenen die het fenomeen kennen, denken vaak aan het reizen met een terreinwagen door Afrika. Maar toepassing op een reguliere personenauto is ook heel goed mogelijk. Ten tijde van de DDR had men daar de mogelijkheden van de daktent al lang ontdekt en bestond er al een tent voor op de iconische Trabant.

Leestip:  Recreatie Vakbeurs 2023: Overweldigende belangstelling

Een daktent op een Toyota Landcruiser in de Egyptische woestijn. Het beeld dat veel mensen hebben wanneer je spreekt over daktenten.

De meeste daktenten passen ook prima op een compacte middenklasse, zoals deze Renault Clio.

De Oostduitse Trabant met daktent uit de jaren ’60 van de vorige eeuw

logo daktentenfestivalEen daktent biedt veel voordelen t.o.v. een reguliere tent. Zo slaap je van de grond (en heb je weinig last van optrekkende kou), klapt deze net zo snel uit als een pop-up tent, blijft deze schoon wanneer je eens op een drassige plek staat en hou je je kofferbak leeg voor andere zaken. Met een daktent maak je van je eigen auto eigenlijk een eenvoudige camper.

Tijdens het daktentfestival kunnen gebruikers bij het kampvuur ervaringen uitwisselen over de verschillende merken en modellen, hun bestemmingen, en zijn ook bezoekers welkom om vragen aan de kampeerder zelf te stellen. Want zij hebben de meeste ervaring en beste kennis.

daktent

Locatie en programma

Het festival wordt gehouden op camping De Vledders in Schipborg (Dr.). Deze camping ligt midden in de natuur en in het door UNESCO erkend Geopark de Hondsrug. De Drentsche Aa stroomt op een paar honderd meter afstand voorbij, op fiets- en wandelafstand liggen een handvol karakteristieke brinkdorpen en de steden Groningen en Assen liggen op een kwartier rijden.

Tijdens het festival wordt de zaterdag gevuld met een aantal activiteiten, zoals een ATB toer, een green laning toer voor terreinwagens, een workshop over daktentkamperen, etc. Kinderen kunnen onder begeleiding paard- of ponyrijden en kunnen brood maken bij het kampvuur. Zaterdag staat een gezamenlijk avondeten op het menu, gemaakt op open vuur in dutch ovens.

Een gedetailleerd en definitief programma volgt op de website www.daktentfestival.nl. Daar kan men ook kaarten kopen voor het kampeerweekend en zijn een aantal daktenten beschikbaar om te huren.

Wanneer:                                         vrijdag 28 t/m zondag 30 september 2018

Locatie:                                              camping De Vledders, Schipborg (Dr.)

Meer info en opgave: www.daktentfestival.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in