Een camper importeren uit Duitsland kan aantrekkelijk zijn

Overweeg je een nieuwe camper aan te schaffen? Dan is het de moeite waard om daarvoor ook naar campers over de grens te kijken. Dit brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Een camper importeren uit Duitsland heeft bijvoorbeeld de volgende pluspunten.

 

Goedkopere campers

In onze buurlanden liggen de prijzen van campers vaak een stuk lager dan in Nederland. In de praktijk kan dit duizenden euro’s schelen. Vooral gloednieuwe en jonge campers kun je qua prijs beter aanschaffen in het buitenland. Een camper importeren uit Duitsland levert dan flink wat voordeel op.

Een groter aanbod

Nederland is klein en het aanbod campers is hierdoor ook klein. Ben je op zoek naar een specifiek model camper? Dan kan het best lastig zijn om hierin te slagen. In Duitsland is de markt voor campers veel groter en is de kans dat je jouw droomcamper vindt dus ook een stuk groter.

De BPM is lager

In Nederland betalen we belasting voor personenauto’s, motoren en campers. Deze BPM wordt gebaseerd op de netto catalogusprijs en de CO2-uitstoot van het motorvoertuig. In Duitsland kent men dit type belasting niet. Dit betekent dat je voor een Duitse camper in Duitsland dus geen BPM hoeft te betalen. Houd er wel rekening mee dat je voor een geïmporteerde camper in Nederland nog wel BPM moet afdragen. Deze ligt dan echter meestal lager dan de BPM voor een Nederlands voertuig, dus uiteindelijk levert het je wel voordeel op. Er is een uitzondering: is je camper ouder dan 17,5 jaar? Dan hoef je geen BPM meer af te dragen.

Keuring geïmporteerde camper

Om onder meer de hoogte van de BPM te kunnen vaststellen, dient een geïmporteerde camper altijd gekeurd te worden. Een officiële RDW camper keuring is hiervoor noodzakelijk. Bij deze keuring wordt onder meer gekeken naar het gewicht van het voertuig, maar ook naar zaken zoals aantal zitplaatsen en slaapplaatsen en of er wel of geen kookgelegenheid in zit. Heb je veel losse spullen in het voertuig staan? Dan loont het de moeite om deze voor de keuring zoveel mogelijk te verwijderen, omdat dit aanzienlijk kan schelen in het gewicht. Let op: heeft je camper nog geen kentekenplaten? Zonder deze platen mag je niet de weg op, dus ook niet naar de RDW keuring rijden! Om de keuring toch uit te kunnen laten voeren, kun je bij de RDW een eendagskenteken aanvragen.

Camper kopen via een importeur

Camper kopen via een importeurZie je er tegenop om zelf op camperjacht te gaan in Duitsland? Dat is goed te begrijpen. Een camper is een grote investering en dan wil je dat het aankoopproces goed verloopt. Wanneer je dan te maken krijgt met een andere taal en met andere regels, wordt het vaak erg ingewikkeld. Gelukkig kun je een camper uit het buitenland ook aanschaffen via importeurs. Deze importeurs nemen vaak de belangrijkste zaken uit handen. Hier heb je zelf dus geen omkijken naar. Hierdoor is het aankopen van een voertuig uit het buitenland dus niet moeilijker dan aanschaf in Nederland. In combinatie met het kostenvoordeel maakt dit de aanschaf van een buitenlandse camper een extra interessante keuze.

 4.2/5 (81)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in