Een aftermovie maken van je kampeeravontuur; hoe doe je dat?

Je vakantie duurt maar even, de herinneringen zijn voor altijd. Althans, als je ervoor zorgt dat je daadwerkelijk mooie herinneringen maakt en die ook meteen goed vastlegt. Veel kampeerders trekken er tijdens hun verblijf op uit om de natuur in de omgeving te gaan verkennen. Als je dan de beschikking hebt over een drone met camera, kun je schitterende beelden maken. Na thuiskomst ga je vervolgens aan de slag om van die beelden een compleet videoverslag van je reis te maken.

De juiste drone

Op de eerste plaats zul je dus een drone met camera moeten aanschaffen. Nou is een drone kopen doorgaans geen dagelijkse bezigheid, dus is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Je hebt drones immers in allerlei soorten en formaten. Belangrijk is vooral de kwaliteit van de accu, want voor het maken van mooie natuuropnames is het wel fijn als je drone een tijdje in de lucht kan blijven. Verder moet je erop letten hoe goed de kwaliteit van de ingebouwde camera is, zodat je beelden de gewenste kwaliteit hebben. De meeste hedendaagse modellen hebben prima camera’s aan boord, maar lees altijd de specificaties goed, om teleurstellingen te voorkomen.

Wet- en regelgeving

Verdiep je vooraf ook goed in de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot het vliegen met drones. Dat mag namelijk lang niet overal. De rijksoverheid wijzigt de regels op dit gebied zo nu en dan, dus informeer hier goed naar. In andere landen kunnen weer andere regels gelden. Veilig vliegen met een drone staat voorop, dus zorg ervoor dat je er enige behendigheid in krijgt voordat je echt aan de slag gaat met het filmen van je kampeerbelevenissen.

Videomontage

Een belangrijke stap in het proces is het bewerken van de geschoten beelden. Niet elke opname is waarschijnlijk even goed gelukt, dus is het een kwestie van selecteren. Hiervoor zijn diverse gratis applicaties beschikbaar. Een bekend voorbeeld is Movie Maker van Windows, maar ook Hitfilm Express en Lightworks worden in dit kader veel genoemd. Pas op met het gebruiken van muziek in je film, want als je de film online wilt publiceren, krijg je te maken met de wet op de auteursrechten die geldt voor muziekstukken. Er zijn echter ook websites waar je muziek kunt vinden die vrij is van rechten. De Amerikaanse website Audionautix is hiervan een bekend voorbeeld.

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in