Tips om kwalitatief vlees te grillen op een wegwerp BBQ 

Op vakantie is de wegwerp BBQ onmisbaar! Groot voordeel van deze modellen is het feit, dat je ze na gebruik niet meer schoon hoeft te maken. Daarbij hebben ze een dermate compact formaat, dat ze maar weinig ruimte innemen in je bagage. Wanneer je op de camping gebruik maakt van een wegwerp BBQ wil je verzekerd zijn van goed vlees. Je kunt tegenwoordig vlees bestellen bij een online slager. Het voordeel van het bestellen van vlees bij de online slager is het feit, dat je de camping niet af hoeft om het vlees voor de BBQ te halen. In de supermarkt is het vlees vaak al snel uitverkocht. Daar komt bij dat het aanbod bij de online slager vaak veel ruimer is. Op deze pagina lees je er meer over.

Combineer verschillende soorten vlees

Maak het grillen van vlees op de wegwerp BBQ tijdens het kamperen niet te eentonig; combineer verschillende soorten vlees met elkaar. De online slager biedt je deze mogelijkheid door het ruime aanbod wat hier geboden wordt. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om meerdere keren te barbecueën op de camping. Kies de ene dag voor lam, de andere dag voor bijvoorbeeld rund of varken.

Pas op dat je niet te veel bestelt

Het kan verleidelijk zijn om snel heel veel vlees te bestellen. Pas op, want het is op een camping niet altijd even gemakkelijk om het vlees goed te houden. In het bijzonder wanneer je met een losse tent kampeert en geen keuken hebt. Ook in een caravan of bijvoorbeeld camper is lang niet altijd een vriezer aanwezig. In de koelkast houd je het vlees slechts beperkt goed. Verstandiger is het om het vlees meerdere keren te bestellen.

Kruid het vlees voordat je het op de BBQ legt

Je kunt het vlees kruiden als je het uitserveert. Nog lekkerder is het vaak om het vlees al goed te kruiden voordat je dit op de BBQ legt. In sommige gevallen wordt het vlees door de online slager gekruid, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Het kan echter voorkomen dat je zelf een goede combinatie van kruiden kent, die je over de stukjes vlees wilt sprenkelen.

Laat de barbecue eerst goed warm worden

Om te voorkomen dat het vlees al snel verbrandt op de barbecue, is het belangrijk om deze eerst goed warm te laten worden. Pas wanneer de barbecue volledig verwarmd is, leg je het vlees hierop.

 2.6/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in