De meest voorkomende problemen op vakantie

Je hebt er het hele jaar voor gespaard: je welverdiende vakantie. Eindelijk ga je even weg van huis en kan je je hoofd helemaal leeg maken. Of dit nou in Nederland is, in een buurland of misschien ga je wel naar de andere kant van de wereld. Er kan altijd iets voorvallen waar je je niet op kan voorbereiden. Soms ben je van tevoren gewaarschuwd maar wil je het risico toch lopen en vlieg je naar je bestemming. Ook tijdens een autovakantie kan het zijn dat je pech hebt. In dit artikel benoemen we een aantal problemen die iedere reiziger wel eens mee maakt.

Problemen met je bagage

Wanneer je op vliegvakantie gaat zijn er misschien nog wel meer dingen die verkeerd kunnen lopen dan wanneer je met je eigen auto op vakantie gaat. Je geeft je bagage namelijk uit handen. Wanneer je de douane doorgaat of aan komt op je bestemming kan het zijn dat je slecht nieuws krijgt en dat er iets mis is met je bagage. Je moet goed nadenken wat je wel in je handbagage doet en wat je in de ruimbagage doet. Anders kan het zijn dat je het moet achterlaten op het vliegveld. Niet alles is toegestaan om me te nemen.

Leestip:  Reisorganisatie Vinea biedt kinderen een volwassen aanbod aan zomerkampen en actieve vakanties

Daarnaast is het ook mogelijk dat je bagage kwijt raakt of vertraagd is. Erg vervelend als je op vakantie bent en verder bijna geen spullen bij je hebt. Het is belangrijk om snel te schakelen en gelijk te informeren wat er is gebeurd. Tevens zal je goed bereikbaar moeten zijn wanneer er nieuws is over je bagage.

Ziekte

Voornamelijk wanneer je ver reist bestaat de kans dat je een keer ziek wordt. Je hebt misschien wel een jetlag, de temperatuur is anders en je eetpatroon verandert. Voornamelijk dat laatste is vaak een oorzaak van een ziekte op vakantie. Bepaald voedsel eten we nauwelijks of niet in Nederland. Dan is de kans groot dat je last van je buik krijgt en bijvoorbeeld aan de diarree raakt. Neem het zekere voor het onzekere en sla eten over als je het niet vertrouwd. Niets is vervelender dan ziek worden op vakantie. Je kunt voor de zekerheid producten zoals diarree remmers meenemen, zodat je altijd een hulpmiddel voor de hand hebt.

Onverwachte natuurrampen

Je ziet het regelmatig op het nieuws. Er raast een orkaan over het land of er is net een vulkaan uitgebarsten. Dat soort rampen zijn natuurlijk niet te voorspellen. Wel kan je je er op voorbereiden. Er zijn namelijk seizoenen wanneer de kans groter is op bijvoorbeeld een orkaan. Ga je in dat seizoen op vakantie? Houd dan het nieuws goed in de gaten en kijk wat je kan doen in geval van nood.

Leestip:  Controleer je reisverzekering voordat je op pad gaat 

Ook voor je vakantie is het belangrijk om in de gaten te houden wat de situatie is in een land. Is er een negatief reisadvies? Neem dit dan ook heel serieus en bedenk of je niet ergens anders naartoe wil. De vlucht kan namelijk ook geschrapt worden als de situatie ernstig is.

Autopech

Ga je met je eigen auto op vakantie? Zorg er dan voor dat je auto goed is nagekeken op allerlei mankementen voor je vertrekt. Daarnaast is het ook aan te raden om pechhulp voor in het buitenland af te sluiten. Zo weet je zeker dat je altijd geholpen wordt mocht het nodig zijn!

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in