De kleinste toren van Rotterdam wordt gebouwd

De kleinste toren van Rotterdam wordt gebouwd -en drie andere nieuwe ontwerpen op de kunstcamping van Rotterdam.

Op Culture Campsite in Rotterdam kan vanaf mei overnacht worden in de kleinste toren van Rotterdam, naast een accommodatie van gestampte aarde en een verblijf met een kleurrijke patchworkmuur. De drie nieuwe accommodaties – of objecten zoals Culture Campsite ze veelal noemt – zijn speciaal ontworpen voor de camping door kunstenaars en architecten.

De kleinste toren van Rotterdam, genaamd High Rise, wordt gebouwd van een oude torenkraan en heeft speelse details. Je vindt je weg naar binnen door een ronde deur en klimt omhoog naar je eigen dakterras voor een overzicht over de camping. De nieuwe accommodatie Des Res heeft een patchworkmuur van diverse kleurrijke polyester harsblokken die het residu zijn van Rotterdamse kunst- en design producties. En Rem wordt gemaakt van geramde aarde, een in Nederland unieke constructietechniek. De dragende muren van dit nieuwe verblijf op Culture Campsite zijn gemaakt van samengeperste aarde in een mal waarbij geen gebruik wordt gemaakt van cement.

Leestip:  Volgende zomer kamperen in Oostenrijk? Hier moet je op letten

Alle objecten op Culture Campsite zijn uniek en worden op een duurzame manier gemaakt, bijvoorbeeld met reststromen of geupcyclede materialen. Zo slaap je hier niet in een caravan of tent maar heb je de keus uit twaalf verschillende objecten ontworpen van onder andere een oude torenkraan, afvalcontainer, veevoedersilo’s en kalver iglo’s. Creativiteit en duurzaamheid spelen een grote rol, wat niet onder doet aan het gemak. Elk verblijf biedt een opgemaakt bed voor minstens twee en tot vier personen.

Accommodatie Des Res @Culture Campsite
Accommodatie Des Res @Culture Campsite

Elk jaar opnieuw werkt Culture Campsite aan veranderingen voor het aankomende seizoen. Zo plaatsen ze elk jaar enkele nieuwe objecten, herschikken ze het terrein, breiden uit en leggen ze meer en meer groen aan op deze voormalige parkeerplaats waardoor het een heuse stadsoase is geworden. Gasten kunnen terecht voor zowel een weekendje weg als voor een langere periode om de stad en de omgeving te ontdekken. Zelfs in lockdown zijn daar genoeg mogelijkheden voor. In samenwerking met lokale ondernemers worden er elk jaar creatieve initiatieven opgezet voor de bezoeker, kan je een hot tub reserveren, zelf pizza’s bakken in de pizzaoven en mee op (teken)tour.

Leestip:  Smartengeldboek nog steeds richtsnoer voor de letselschadepraktijk

Overnachten in één van de nieuwe of bestaande accommodaties is mogelijk vanaf 1 mei dit voorjaar.

Website Culture Campsite: www.culturecampsite.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in