De geschiedenis en ontstaan van Falco tenten

De geschiedenis van Bax Totaalrecreatie begint in 1969 wanneer het echtpaar Jos en Mien Bax besluit hun huidige banen bij Sporthuis Centrum, later Center Parcs, op te zeggen en voortaan caravan luifels en voortenten te gaan maken. In het begin gebeurt dit vanuit een heus kippenhok in Bergeijk, maar als snel dient er te worden verhuisd. Ze betrekken het pand van de voormalige Boerenbond in Bergeijk en het aantal werknemers neemt toe tot 6 personen.

Deze personeelsuitbreiding heeft als gevolg dat er wederom snel gekeken moet worden naar een groter bedrijfspand. 1976 is het jaar dat een pand aan het Eijkereind 43 in gebruik wordt genomen, maar ook dit pand blijkt na slechts een paar jaar te klein voor de productie van tenten. Er wordt besloten om het naastgelegen gebouw te kopen en de groei zet zich voort. Een grotere bedrijfsvloer en meer werknemers; er werken op dat moment 20 personen.

Leestip:  PUMP IT UP! de Air Shelters van Coleman

De collectie van Bax wordt voortdurend aangepast en uitgebreid met nieuwe producten. Vanaf de jaren tachtig wordt het assortiment uitgebreid met tunneltenten. Bij de voortenten vindt een ingrijpende innovatie plaats. In plaats van de tot dan toe bekende frame tenten, worden de eerste voortenten met een gebogen frame geïntroduceerd.

Introductie van de boogstokken in de tenten en tunneltenten

De overstap naar dit nieuwe model voortenten blijkt een geniale zet. De tenten van Bax Totaalrecreatie, de Unico voortenten en luifels, Baco tenten en Falco tenten serie, zijn in de loop der jaren meerdere malen onderscheiden en blijven tot op de dag van vandaag één van de beste op de markt.

Deze tunneltenten blijken een groot succes. De tenten van Falco en Baco worden goed ontvangen en zijn sindsdien alleen maar beter geworden. Door voordurend te blijven kijken naar de concurrentie, te innoveren en risco’s te nemen, zijn de tunneltenten van Falco en Baco nog steeds de top op tenten gebied. Zo zijn de afneembare slikranden in de tenten en tunneltenten van Falco, Baco en Unico een uniek aspect van deze tenten en zult u dit niet aantreffen in een tent van de concurrent.

Leestip:  Isabella wint prestigieuze innovatieprijzen

De Falco Steenarend tunneltent werd door de ANWB zelfs uitgeroepen tot tent van het jaar.

In 2006 nemen de zoons John en Mark het bedrijf over. Dan vindt tevens de meest recente verhuizing plaats naar ‘t Stoom in Bergeijk. Dit biedt ruimte aan 20.000 m² kampeer en buitenleven, ruim vier keer zo groot als de eerdere locatie. Het aantal werknemers is in de loop der jaren meegegroeid, er werken inmiddels meer dan 40 mensen bij Bax Totaalrecreatie en de tenten blijven een succes.

Website Bax Totaalrecreatie: www.falcotenten.nl

 4.6/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in