Camping het Wieskamp Winterswijk

Kamperen op Het Wieskamp is een belevenis op zich. U kunt terecht op één van de drie kampeervelden.  Alle standplaatsen zijn uitgerust met privésanitair. Zo kunt u genieten van het kamperen met het gemak van uw eigen douche en toilet.

De kampeervelden hebben elk hun eigen karakter en uistraling. Ze zijn vernoemd naar kenmerkende elementen van het Nationale Landschap Winterswijk: De Esch, De Ravenhorst en het Waliën.

Kamperen op “De Esch”
Een es is een verhoging in het landschap, die kenmerkend is voor Winterswijk. Een es is lang geleden ontstaan rondom de boerderijen van de oudheid. Archeologisch gezien zijn esgronden erg waardevol, er worden regelmatig belangrijke vondsten gedaan. Door te kiezen voor de oude spellingswijze “Esch” willen ze een ouderwetse, traditionele gastvrijheid, waar de Achterhoek beroemd om is, combineren met de modernste voorzieningen.

Een veld voor 6 standplaatsen op in totaal circa 1000 vierkante meter. Elke standplaats heeft eigen sanitair. Het is een veld, afgeschermd met hogere beplanting en bomen. Aan de noordzijde stroomt de Ratumse Beek. Aan de westzijde ligt kampeerveld De Ravenhorst. Aan de beide andere zijden grenst het veld aan de rest van de camping. Door de afscherming heeft het veld echt een eigen karakter en vindt u hier de rust, zelfs in de zomer. Het veld is geschikt voor campers, caravans en tenten. Het terrein wordt niet drassig bij minder weer en is daardoor ook in het voor- en naseizoen erg geschikt om te kamperen.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Kamperen op “De Ravenhorst”
De havezate Ravenhorst was het middeleeuwse stamhuis van de ridderfamilie Van Rhemen. Het is in de twaalfde eeuw in het bezit van deze familie gekomen. Rond 1500 brandde het volledig af tijdens een toen woedende oorlog. In 1712 werd het herbouwde huis samen met 14 onderhorige boerderijen gekocht door Scholte Hesselink. Het kasteel moet omstreeks die tijd zijn afgebroken. Het kasteel heeft niet ver van Het Wieskamp gestaan is om die reden de naamgever van dit mooie kampeerveld.

Het kampeerveld is in 2014 ingericht en is gelegen naast De Esch. Met 6 kampeerplaatsen met privé sanitair is dit een ruim opgezet veld. Aan de Noordzijde bevindt zich de Ratumsbeek, welke met een hekje is afgezet, zodat kinderen daar niet direct heen kunnen lopen. Dit kampeerveld heeft ochtend- en avondzon. Aan de zuidzijde staan enkele oude beuken, tussen de beek en het veld  staat hogere beplanting en bomen. Op het veld is voldoende ruimte voor de standplaatsen. Naast het veld is een doorgang gemaakt naar het achter het terrein gelegen Waliense Bos. Het is een bijzondere plek om te kamperen.

Leestip:  Voel je welkom op Camping Botniahiem

Kampeerveld “Het Waliën”
Het Waliën was een landgoed waar tot het begin van de vorige eeuw een Havezate heeft gestaan. In 1908 brandde deze Havezate af door een omgevallen petroleumlamp. Het landgoed werd in delen verkocht en viel uiteen. Resten hiervan zijn er nog altijd te vinden. Het Wieskamp grenst aan het bos wat tot dit landgoed behoorde. Door deze naam te voeren, willen wij de bewogen en lange geschiedenis van Winterswijk eren.

Het kampeerveld “Het Waliën” is een zeer ruim opgezet veld, van in totaal 20 kampeerplaatsen en 2 camperplaatsen. Het totale veld is meer dan 3500 vierkante meter groot, waardoor u voor uw tent, camper of caravan veel ruimte heeft. Het veld is verdeeld in 2 delen van elk 10 standplaatsen uiteraard elk uitgerust met privé sanitair. Ook de camperplaatsen, die rondom de toegang van dit veld liggen, zijn uitgerust met privé sanitair. De camperplaatsen zijn deels verhard, voor het makkelijk op- en afrijden ervan zelfs bij minder weer.

Leestip:  Camping Otterlo & De Veluwe Natuurlijk genieten

Het Waliën is een zonnig kampeerveld. Aan de Oost en zuidzijde staat hogere beplanting die de rest van het terrein afschermen van het kampeerveld. Deze beplanting geeft de nodige beschutting. Aan de andere zijden vindt u een weiland en een wandelpark welke in het thema van het Nationale Landschap is ingericht. Daar krijgt u ook een fantastische doorblik naar het achterliggende landschap tot aan het Natuurmonumentenbos Dottinkrade toe. Het veld ligt dichtbij  (maar buiten gehoorsafstand) van de centrale voorzieningen van Het Wieskamp, zoals de overdekte speeltuin, zwembad en Horeca.

Website Wieskamp

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in