Geschiedenis van de Airstream luxe aanhangwagens

Airstream is een merk van luxe aanhangwagens, die gemakkelijk door de kenmerkende vorm van hun afgeronde gepolijst aluminium carrosserie worden erkend. Deze vorm van het lichaam gaat terug tot de jaren 1930 en is gebaseerd op ontwerpen gemaakt door Hawley Bowlus, die eerder Overzien bouw van Charles Lindbergh’s vliegtuig, de Spirit of St. Louis had.

Airstream trailers en recreatieve voertuigen worden geproduceerd in Jackson Center, Ohio, USA. Het bedrijf, een divisie van Thor Industries, telt nu meer dan 475 mensen, en is de oudste in de industrie.

Het bedrijf werd opgericht door Wally Byam, een jurist in opleiding, die begon de bouw van trailers van Masoniet in zijn achtertuin in Los Angeles tijdens de late jaren 1920. Byam publiceerde een tijdschrift en probeerde deze te verkopen aan klanten die hun eigen trailers bouwden. In 1936 introduceerde Byam de “Luchtstroom Clipper”, die in wezen een rebadged 1935 Bowlus was maar dan alleen met de deur verplaatst van de voorkant naar de zijkant. Het ontwerp bezuinigde op de luchtweerstand en dus een verbeterde brandstofefficiency. Het was de eerste van de inmiddels bekende worstvormige, zilverkleurige aluminium Airstream trailers. De eerste Airstream, genaamd de ‘Clipper’ in 1936, werd vernoemd naar de eerste trans-Atlantische watervliegtuig.trans-Atlantische watervliegtuig Het voertuig had een eigen watervoorziening, was uitgerust met elektrische verlichting en kosten $ 1200. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd het reizen een luxe en de meeste konden het niet veroorloven, de niet-militaire industrie werd geconfronteerd met een acuut tekort aan aluminium en de produktie werd gestopt. Toen de Tweede Wereldoorlog eindigden de economie bloeide, en de mensen nogmaals de aandacht richtte naar vakantiereizen ging Byam’s bedrijf weer in productie in 1948 tot dat in juli 1952, een nieuwe faciliteit in Jackson Center, Ohio, werd opgericht. 1979 werden de laatste Airstreams vervaardigend in Californië.

Leestip:  Caravan kopen? Hier moet je zoal op letten

Video van binnen en buiten de Airstream

Website Airstream en info van wikipedia

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in