Camping Wedze in Friesland

Op camping Wedze kun je voordelig kamperen op een rustige plek in Friesland? Je zoekt rust, geen massatoerisme en goed sanitair in een prachtige, diverse omgeving? Vanaf 10,00 euro per nacht (2 pers) is dit al mogelijk in Twijzel, nabij Buitenpost. Ze zijn geopend vanaf 15 maart tot 1 november!

Camping De Wedze is gevestigd midden in een karakteristieke coulissenlandschap met uitzicht op een kerktoren uit de 13e eeuw. Het dorp Twijzel ligt in Friesland op de lijn Leeuwarden-Groningen en vanaf de A7 (Drachten) binnen 15 minuten bereikbaar.

Camping Wedze

Sinds  2014 zijn ze  druk bezig geweest om hun terrein in te richten voor de exploitatie van onze camping aan De Wedze in Twijzel. In juli 2015 hebben ze de eerste gasten kunnen ontvangen. Sindsdien zijn ze nog steeds bezig om de camping nog leuker en completer te maken. Vorig jaar hebben ze al veel beplanting aangebracht en daar gaan ze in het voorjaar van 2017 weer mee verder. Ook zijn ze bezig met een aantal tips van hun gasten te verwerken op de camping. Zij vinden het fijn dat gasten met hun meedenken en als de wensen van de gasten overeenkomen met de van hun zienswijze, proberen we ze zo spoedig mogelijk te verwezenlijken, kortom; ze zijn nog steeds in ontwikkeling! De stortplaats voor chemisch toilet is inmiddels klaar voor gebruik. Ook de kippenren is klaar en is inmiddels bewoond. De kippen zijn in december eieren gaan leggen en deze zullen komend seizoen ook worden aangeboden op de camping.

Leestip:  Op zoek naar een glamping in Frankrijk? Dit zijn de 3 mooiste plekjes!
Over camping Wedze

Ze hebben de camping ingericht en gemaakt zoals ze zelf graag kamperen, bij hun kunt je jou eigen plekje zoeken en zet jejou kampeermiddel neer zoals je wilt. Natuurlijk wel rekening houden met mede-kampeerders, maar dat is toch logisch? Verwacht echter geen animatieteam of geregisseerd vermaak bij hun, hier kun je nog met een emmertje kikkerdril zoeken of bramen plukken. Er is veel te doen in dit unieke stukje Fryslận. Ze hebben veel folders en een prachtig magazine voor je klaarliggen. Kom en laat je verrassen op jou ontdekkingstocht door de Fryske Wậlden.

De plekken voor je kampeermiddel

De camping is makkelijk te bereiken en is toegankelijk voor alle kampeermiddelen (Muv dubbelassige caravans en campers zwaarder dan 3.500kg, alleen na overleg). Zij bieden geen seizoensplekken aan, maar je mag natuurlijk wel een langere periode van deze prachtige omgeving komen genieten. Van de buren zul je geen last hebben, zij grazen rustig in het buurland.

Leestip:  Zweden goedkoopste campingland van Europa
Voorzieningen en recreatie

Er is voldoende ruimte om een balletje te trappen of jeu de boules spelen.’s Avonds kunt u een kampvuur maken op de aangegeven plek. Een avondwandeling naar de van Bootsma’s poel is een aanrader, ze wijzen je graag de weg. De sanitaire ruimte is voorzien van nette douches, toiletten, vaatwasplekken en een 4-pits kooktoestel. Wil je komen kamperen maar je beschikt niet over een kampeermiddel, dan  bieden zij hun “kippetje” te huur aan. Dit is een tour caravan met 4 slaapplekken, voortent en/of luifel.

Is het niet mogelijk om je fietsen mee te brengen en wil je deze wel huren? neem dan even contact met hun op, dan zorgen zij dat hier goede fietsen voor je staan gedurende de door jou aangegeven periode. Regelmatig komen er mensen op de fiets langs. Bij slecht weer kunnen zij overnachten in de aanwezige tunnel kas tegen een speciaal tarief. Vaak regelen ze, op verzoek, ook een ontbijt voor deze gasten op doorreis.

Leestip:  Comfortabel kamperen - Een speciale plek in de natuur!

Vanaf mei 2016 verhuren ze een volledig ingerichte safaritent! De gehele tent is voorzien van een houten vloer. Er zijn “normale” bedden van steigerhout. de keuken is voorzien van zwenkwielen, dan kun je bij mooi weer buiten koken.

Kijk voor meer informatie op camping Wedze

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in