Camping Tiveden aan het meer Unden

Camping Tiveden ligt aan de rand van het Nationaal Park Tiveden; een oeroud gebied, onaagetast door mensen, met waardevolle natuur. Gekenmerkt door grote rotspartijen en reuze zwerfkeien die zijn achter gebleven door het terugtrekkende ijs van de laatste ijstijd. Hierdoor ontstonden er natuurlijke grotten en bronnen. Tijdens de vele, goed uitgezette, klauter- en wandelroutes in dit oerbos ervaar je de oudheid door vaak honderden jaar oude bomen en bodembedekking van vele mossoorten.

Camping Tiveden

ligt ook aan één van de schoonste en helderste meren van Zweden; het meer Unden. Dit grote meer is uniek om aan te vertoeven; zwemmen in het heldere water, vissen, het ontdekken van de onbewoonde eilanden met bootje of kano of heerlijk genietend van de prachtige zonsondergangen vanaf de steiger.

Een ideale plaats om tot rust te komen, de dagelijkse beslommeringen te vergeten en te genieten van de mooie natuur. Gezelligheid en rust, maar ook zeker Verwondering over dit bijzondere gebied van Zweden, gaan hand in hand!

Leestip:  Camping Stuhlegg met uitzicht op het meer van Thun
De campingvelden

De camping bestaat uit 3 velden, met totaal 65 grasplaatsen. Met of zonder elektriciteit. De plaatsen zijn genummerd en hebben een grootte van minimaal 100 m² tot aan 140 m². Met zon, half-schaduw of geheel schaduw. Voor iedereen wat wils dus.

Zeer geliefd zijn de 9 verharde plaatsen aan het meer, door hun vlakke ondergrond ideaal voor camper of caravan. Daarnaast zijn er ook 2 kleinere tentplaatsen met grasondergrond. Deze plaatsen langs het meer zijn door begroeiing afgeschermd en tussen de de bomen door kijkt u op het meer Unden.

Het in 2016 gerenoveerde service-gebouw ligt centraal tussen de campingvelden en de meer plaatsen in, en biedt naast ruime (familie)douches en schone toiletten, ook een service-keuken, een overdekte afwas-gedeelte en een handwasplaats. Er is ook een stuga met wasmachine, droger en een losse centrifuge, een vuilwater losput en een afvoerpunt voor het cassettetoilet. Het gehele servicegebouw wordt dagelijks schoongemaakt.

Leestip:  Gezinscamping Laarbrug voor piep jong en stok oud
Kinderen

Voor de kleintjes is er een centraal gelegen kinderspeelplaats, waar ze fijn hun energie kwijt kunnen terwijl je als ouders toch een oogje in het zeil kan houden. Voor de grotere kinderen en jeugd is er een volleybalveld en een sportveld tegenover de receptie. Zomers is het een fijne weide waar zij kunnen voetballen, softballen, vliegeren enz….

Huisdieren

Honden zijn van harte welkom. Maximaal 2 per campingplaats. Zij verwachten wel dat hun baasje hen aangelijnd houdt en er, vanzelfsprekend, rekening wordt gehouden met de andere gasten.

Kijk eens op Camping Tiveden voor meer informatie

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in