Camping Strotzbüscher Mühle

Camping Strotzbüscher Mühle – als de plek adembenemend mooi is, wil je niet alleen buiten zijn, maar ook buiten wakker kunnen worden. Daarom kan er sinds mensenheugenis worden gekampeerd rond de Strotzbüscher Mühle.

Op de landerijen van de Strotzbüscher Mühle ligt aan de oevers van het riviertje de Uessbach de natuurcamping. Alleen via een kronkelend weggetje door het bos is de vallei, waarin de camping ligt, te bereiken. Daar baant het water van de beek zich lieflijk een weg door het landschap. Op de sediment afzettingen, die omsloten worden door rotsen, hebben zich grasvlaktes gevormd waarin verschillende (fruit)bomen het decor zijn. Het is daar prima kamperen.

Het terrein van Camping Strotzbüscher Mühle

Gekampeerd wordt er op de “Fronwiese”  Daar staat ook de herberg (Mühle), gebouwd tegen de heling. De douche en afwasruimte is gescheiden van het toilette gebouw, beide ruimtes grenzen aan de herberg. Het terrein is ongeveer een hectare groot is.

Leestip:  Camping De Kleine Wereld ver weg van alles

Op de natuurcamping kunnen maximaal 90 kampeerders (volwassenen en kinderen) kamperen. De plaatsen zijn niet afgebakend. De sfeer is alsof je bij ons in de tuin kampeert.

Wassen, plassen, stroom, parkeren en caravans

Het sanitair is voldoende voor het maximaal aantal kampeerders, er zijn drie douches en vijf toiletten. Er is was- en afwasgelegenheid. In elektra voor tent of caravan kan worden voorzien. De camping is autovrij. Wanneer je geïnstalleerd bent, parkeer je de auto op het parkeerterrein. Daar kunnen maximaal 30 auto’s staan. Wanneer het parkeerterrein vol is, kan je je auto “boven” op een parkeerplaats voor wandelaars parkeren. Dat is ongeveer 600 meter lopen van het kampeerterrein.

Omdat het weggetje de vallei in een helling van 14% heeft en twee scherpe haarspeldbochten kent, is het voor caravans langer dan 7,5 meter (inclusief dissel) en meer dan 1300 kg zwaar niet eenvoudig beneden te komen. Hulp kan er geboden worden. Met hun auto kunnen caravans naar beneden en later weer omhoog gebracht worden.

Leestip:  RTL 4 komt vanaf februari met nieuwe afleveringen CAMPINGtijd
De herberg, eten en drinken.

Bij hun bestaat geen “kaart”, doch aanschuiven is altijd mogelijk. Elke gelegenheid vraagt om zijn eigen gerechten, zijn eigen tafelopstelling en eigenlijk ook om zijn eigen kok, kijk even op “eten en drinken”.

Vuurtje stoken, spelen en het gehele jaar open

Een vuurtje stoken of een worstje grillen voor je tent is geen probleem. Verder is er grenzend aan het terras van de herberg een overdekte grill-hut (met elektrisch aangedreven spit). Er zijn een speelhuisje, boomhut, picknickplaats, schommels en een zandbak, wanneer nodig…..Want voor kinderen is het dal een waar avonturen speelterrein.

De natuurcamping is het hele jaar open, dus ook bij winterse vrieskou, herfstbladeren en voorjaars bloesem. kan er gekampeerd worden.

Alles weten over Camping Strotzbüscher Mühle

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in