Camping Ria Formosa in de Algarve

Camping Ria Formosa bevindt zich dichtbij een waar paradijs, het Natuur Park Ria Formosa.
Maak gebruik van jouw verblijf om dit gebied te leren kennen, misschien één van de weinigen natuur parken, die goed bewaard zijn gebleven in heel Europa. Ontdek dit gebied, observeer de bestaande flora en fauna, en laat je verleiden door de natuur in pure staat.

In dit park bevinden zich enkele stranden, die door velen worden beschouwd als de beste van Europa.

Wat is Ria Formosa?

Ria Formosa is een natuurgebied in de Algarve, dat zich uitstrekt over de gemeentes Loulé, Faro, Olhão, Tavira en Vila Real de Santo António. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 18.400 hectare over een lengte van 60 km, vanaf de rivier Ancão tot aan de stranden van Manta Rota.

Leestip:  Dit zijn de populairste campings van Europa
Interessante plaatsen bij camping Ria Formosa

Behalve uitstapjes om de karakteristieke flora en fauna van dit gebied te bewonderen, kan je ook genieten van het prachtige strand van Cabanas, wat bereikbaar is met een bootje. Het is een prachtig zandstrand met heerlijk warm water. Een bezoek aan het typische dorp Cabanas mag niet ontbreken. Het ligt op ong. 1 km van de camping (15 min. te voet) en heeft restaurants, bars en gezelligheid het hele jaar door. Een andere mogelijkheid is het strand van Manta Rota op 7,5 km afstand van de camping in de richting van Vila Real de Santo António.

Op 5 km afstand bevindt zich de mooie, historische stad Tavira met straatjes en pleinen met typisch Portugese bestrating, waar nog de traditionele sfeer hangt van een vissersplaats in de Algarve. De rivier Gilão, die door het centrum stroomt, met de oude Romeinse brug, die alleen toegankelijk is voor voetgangers, draagt bij aan de charme. De stad heeft vele mooie oude karakteristieke gebouwen en zeer vele kerken, die het bezichtigen waard zijn.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater

De liefhebbers van golf kunnen hun hart ophalen op één van de vier 18 holes banen in de directe omgeving. Benamor golf bevindt zich op slechts 800m van de camping en de banen Quinta da Ria en Quinta da Cima zijn ongeveer 8,5 km verwijderd. De Monte Rei Golf & Country Club ligt op een afstand van 14,5 km in de richting van Vila Real de Santo António.

Alles weten over Camping Ria Formosa

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in