Camping Quinta Rural in de bergen van Noord Portugal

Bewust bijzonder vakantie vieren in het natuurlijke ritme van het Portugese platteland. Op Quinta Rural, een kleinschalige camping in de bergen, op één van de meest bijzondere plekken van Noord-Portugal, waar de rust, ruimte, prachtige natuur en het schitterende uitzicht op ieder een onvergetelijke indruk achterlaat. Ervaar en beleef Noord-Portugal. Kleinschalig, ver weg van massa en plastic pret, met een knipoog naar het nostalgische verleden.

Camping

Vakantie vieren op natuurcamping Quinta Rural in Noord-Portugal is uniek en veelzijdig: agricultuur, geschiedenis & wilde natuur gaan hier hand in hand. Zodra je het lagergelegen wijndal verlaat voelt het al anders. Hier heeft natuur, mens en dier nog de ruimte om zichzelf te zijn. Onthaasten gebeurt als vanzelf.

Verspreid over 2,5 hectare vindt je 10 ruime kampeerplekken, gedompeld in stilte, gelegen in een prachtig glooiend landschap, verdeeld over enkele grote terrassen, volledig ommuurd en met een adembenemend wijds uitzicht. Iedere plek heeft zijn eigen unieke kenmerken, waarbij sommige plekken bij uitstek geschikt zijn voor een grote tent en anderen bijvoorbeeld weer juist voor een familie met meerdere kleine tenten. Ook beschikken we over enkele plekken voor kleinere campers en caravans.

Leestip:  Camping Westenenk - Kamperen, B&B en Logies

Ligging van Quinta Rural

Quinta Rural ligt in Noord-Portugal, district Braga, gemeente Cabeceiras de Basto, in het middeleeuws aandoend dorpje Juguelhe met nog maar 12 inwoners.
Door onze ligging op 865m hoogte hebben ze naast een adembenemend uitzicht, ook een heerlijk klimaat (m.u.v. de winter), aangename temperaturen vergezeld door een zacht briesje. Ze zijn gelegen op de grens van twee werelden, het liefelijke Tamega-dal met haar wijngaarden enerzijds en het rauwe pure berglandschap van de Serra de Cabreira met haar herdersdorpjes en loslopende kuddes anderzijds. Oftewel op de grens van de Minho streek en Trás-os-Montes.

Zowel binnendoor rijdend als via de snelweg is Quinta Rural een goede uitvalsbasis voor natuur én cultuur Dichtstbijzijnde busstation en winkels zijn in Cabeceiras de Basto, op 9 km. Wie vooral vanwege de sfeer, het natuurschoon en/of de wandelingen komt, kan prima zonder huurauto. In de overige gevallen is een huurauto raadzaam. Porto vliegveld ligt op ongeveer een uur rijden van camping Quinta Rural.

Leestip:  Camping De Sangershoeve in een prachtig natuurgebied

Website Quinta Rural

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in