Camping Pronto Campi bij het prachtige Urbino in De Marken

Kleinschalig en ruim opgezette Pronto Campi is een camping van Nederlandse eigenaren Aad en Sigrid en ligt op een steenworp van Urbino in De Marken. Na een verbouwing van drie jaar is de camping in 2018 open gegaan met 25 plekken voor caravans, tenten en vouwwagen. Het sanitair is met veel liefde en aandacht voor detail ingericht en ze durven gerust te zeggen, het is net zo comfortabel als je thuis gewend bent! Het zwembad is maar liefst 14 bij 7 meter en biedt door haar ligging op 350 meter hoogte geweldig uitzicht op de omliggende bergen en heuvels van Le Marche!

Op het vlakke boventerrein zijn 6 plekken voor caravans, campers en grote vouwwagens en op het terrasvormige benedenterrein 19 plekken voor tenten en kleinere vouwwagens. De ruime plekken zijn alle gemiddeld ongeveer 100m2, ongeveer 8-9m breed en minimaal 11m diep.

Gezinscamping Pronto Campi

GezinscampingHet is een camping voor het hele gezin; ze hebben een grote trampoline, schommels, een voetbaltafel en een pingpong tafel en daarnaast hebben ze allerlei bordspelen in de bar voor urenlang speelplezier! Bij de camping hoort een speelveld en een klein bos waar de kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan.
Het is een zeer kindvriendelijke omgeving zonder doorgaande wegen of verkeer; de toegang tot de camping bevindt zich op 300 meter van het weggetje naar de buren waar per dag gemiddeld 3 auto’s langsrijden. Auto’s mogen in principe alleen bij aankomst en vertrek naar de kampeerplekken, dit voor de veiligheid van spelende kinderen, de rust op de camping maar ook om overlast door opwaaiend stof te beperken.

Prachtige omgeving

Het uitzicht is van alle plekken is prachtig, geen industriegebieden, wegen of andere blikvervuilers, je kunt hier echt van je rust genieten terwijl Urbino toch maar 8 minuten rijden weg is. Het strand van Pesaro is het dichtstbij op 35km van de camping maar je kunt zowel naar het noorden als het zuiden van Pesaro uit zo’n 180km strand kiezen!
De camping ligt op het zuiden en hoewel ze al wel bomen hebben geplant hebben die nog wel een paar jaar nodig om voor echte schaduw te zorgen. Je kunt daarom gratis een tarp bij hun lenen om meer schaduw te creëren want warm wordt het wel in de zomer hier. Op elk terras en bij de ingang van de boventerrein zijn waterpunten. Er zijn twee badhokken die zich beide in het hoofdgebouw bevinden met 6 douches/wc’s waarvan één extra grote zodat ouders hun kinderen kunnen helpen met het douchen.

Leestip:  Kampeerboerderij De Spochthoorn in Nijkerk
Zoveel te doen en te zien

Voor de kinderen is er genoeg te doen en zien in de omgeving. Naast de zee is er op 20 minuten rijden van de camping een prachtige rivier die door de Gola del Furlo loopt, een door de eeuwen uitgeslepen kloof waarlangs één van de oudste wegen van Italië loopt, de via Flaminia. Zij gaan hier graag zelf naartoe in de zomer omdat het er meestal wat rustiger is dan aan zee en zeker ook koeler. Kinderen kunnen in de rivier zwemmen en bootje varen en hun mogen er graag een hengeltje uitgooien. Zit een bar bij waar de kinderen een ijsje kunnen eten en de ouders van een lokaal gebrouwen biertje kunnen genieten. Echt de moeite waard.

Website camping Pronto Campi: www.prontocampi.nl

Leestip:  22 juni 2024 is de nationale kampeerdag
 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in