Camping of vakantiepark? Zo maak je de juiste keuze

Vroeger was het verschil tussen de camping en een vakantiepark erg duidelijk. Op de camping stond eenvoud centraal. Je huurde een plek waar je je camper kon parkeren of waar je je tent kon plaatsen en de vakantie was begonnen. Op een vakantiepark speelde luxe een veel grotere rol. Denk aan luxe vakantiewoningen, een heel recreatieteam, een indoor zwembad en zelfs een indoor speelpaleis voor de kinderen.

Tegenwoordig zien we dat de verschillen steeds kleiner worden. Ook op campings zijn er steeds vaker vaste constructies zoals bungalows en lodges aanwezig. Bovendien wordt er meer geïnvesteerd in recreatie. Hierdoor lijken de twee dichter naar elkaar te groeien. Wel lastig als je op zoek bent naar de juiste vakantieplek. Want waar kies je voor? Ga je voor een van de luxe vakantieparken in Nederland of voor een gemiddelde camping? In dit artikel zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Voordelen vakantieparken

Nederland kent tal van luxe vakantieparken. Dit is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een vaste accommodatie om in te verblijven. Vakantieparken worden meestal erg druk bezocht door jonge gezinnen, omdat de voorzieningen voor kinderen uitstekend zijn. Zo beschikken de meeste vakantieparken over een fijn recreatieteam en zijn er allemaal leuke activiteiten voor de kinderen om te ondernemen.

Ook kun je rekenen op andere handige voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, een klein winkelcentrum, restaurants en ga zo maar door. De voorzieningen op het park zijn meestal zo goed, dat je eigenlijk niet meer buiten het park hoeft te komen. Echt even weg in eigen land dus. Vind vakantieparken op vakantiepark-gids.nl en je vindt direct een park die bij jou past.

Voordelen campings

Toch geven sommige mensen nog altijd de voorkeur aan een traditionele camping. Lekker in de buitenlucht, genieten van eenvoud en gewoon niet te veel hoeven.

Een groot voordeel van kamperen is dat je met je gezin constant in de buitenlucht bent. Zeker wanneer je echt je eigen tent meeneemt en geniet van eenvoud. Je kunt volledig ontsnappen aan de drukte van de alledaagse dag. Deze mensen vinden het juist fijn om alle luxe overboord te gooien en hebben geen behoefte aan allerlei extra’s. Bovendien vermaken de kinderen zich prima met de andere gezinnen om zich heen. Er is echt een gevoel van samenzijn als je kampeert.

Daarnaast zijn er tegenwoordig heel veel verschillende campings om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een traditionele camping waar eenvoud centraal staat, maar ook voor een camping waarbij je zelfs een vaste accommodatie kunt huren. Zo voelt het eigenlijk niet meer als kamperen, maar geniet je wel van al het andere wat de camping te bieden heeft.

Conclusie

Maar wat is nu de beste keuze? Is er überhaupt nog wel een verschil? Of je kiest voor een camping of een vakantiepark hangt van veel verschillende factoren af. Het moge wel duidelijk zijn dat het aanbod tegenwoordig erg groot is en dat je dus altijd wel iets kunt vinden wat bij jouw gezin past. Daarom is het goed om eerst zorgvuldig onderzoek te doen. Zet al je wensen op een rijtje en bepaal eenvoudig wat de beste keuze is.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in