Camping Kleine Weel aan een klein meertje

Camping Kleine Weel is landelijk gelegen aan een klein meertje, een voormalige dijkdoorbraak vermoedelijk ontstaan tijdens een overstroming in het jaar 1775. Dit meertje heet het Kleine Weel vandaar onze naam.

Camping Kleine Weel

De camping met ongeveer 24 plaatsen ligt in de gemeente Edam/Volendam. Voor campers hebben ze beperkt plaats op een verhard terrein. Op de camping zijn 2 spoelplaatsen met warm en koud stromend water voor de afwas, 2 douches, 4 toiletten , 1 urinoir en een aparte wasgelegenheid. Zij hebben geen wasmachine wel een centrifuge.

In hun recreatieschuur staat een tafeltennistafel en je kunt er darten. Tevens staat er voor de mensen die met een tent komen een koelkast met vriesgedeelte aan. Voor kleine kinderen hebben we helaas geen faciliteiten.

Om de grasmat te sparen mag er geen plastic als grondzeil worden gebruikt maar wel gaatjes doek. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd bij de kampeerplaats en op de camping. Daarnaast kan je gebruik maken van gratis WIFI op de gehele camping.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo
Eigen strand

Aan de andere kant van de dijk aan het Markermeer hebben zij een eigen stukje land met een schelpenstrand en zwemsteiger.

Prima plek om te zwemmen, surfen of gewoon niets te doen en te genieten van het uitzicht. Dit privé strand is alleen toegankelijk voor gasten van de camping.  Heerlijk plek om helemaal tot rust te komen.

De omgeving

Ideaal voor watersportliefhebbers vanwege hun eigen strandje.

Maar ook de fietsliefhebber komt hier aan z’n trekken. Deze vlakke omgeving biedt vele fietsmogelijkheden, denk aan Hoorn of Amsterdam beide op ± 20 kilometer. Dichterbij liggen Edam/Volendam, Monnickendam en Marken. Dit schiereiland is ook per boot bereikbaar vanuit Volendam. De Zeevang en Beemsterpolder maar  ook het gebied tussen Monnickendam en Amsterdam bieden vele mooie fietsroutes. En tocht met een fluisterboot is aan te bevelen. Deze zijn zowel in Edam als in de omgeving te huur . Ook een mooie stadswandeling door Edam is zeer de moeite waard.

Leestip:  Boerderijcamping Molenperk een ideale uitvalbasis

De visliefhebber kan een hengeltje uitgooien in het Kleine Weel.

Wil je alles weten over deze camping

 4.9/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in