Camping Hümmlinger midden in het groen

Bij Camping Hümmlinger Land in Werlte vindt je grote natuurbeschermingsgebieden, de ‘Bibelgarten’, ‘Kreutzmanns Mühle’, vele mogelijkheden om te shoppen en veel vrijetijdsbestedingen. Maar ook in de buurt is er een heleboel te doen. Werlte is daarom het ideale vertrekpunt voor uitstapjes in de Hümmling, naar het Oldenburger Münsterland, Oost-Friesland of Nederland.

Ligging Camping Hümmlinger

Werlte is het ‘winkelcentrum op de Hümmling’ en ligt niet alleen aan een oeroude Germaanse handels- en transportroute (de Folkwech), maar in de buurt van de camping vindt je ook het langste hunebed van Noord-Europa. Deze mystieke, op een hoger stuk in het bos gelegen megalietengroep opent ook vandaag de dag nog voor de bezoekers een wereld van legendes over Aulken en Hünen.

Daarom ligt de locatie ook aan de ‘Straße der Megalithkultur’. Behalve deze 330 km lange route loopt ook de mooiste fietsroute van het Eemsland, de Emslandroute, langs de camping. Wie liever te voet gaat kan kiezen uit een groot aantal wandelpaden of tot rust komen op de ‘Hümmlinger Pilgerweg’.

Leestip:  De nationale kampeerdag: vier én ervaar het kampeergeluk
De camping – midden in het groen!

Deze camping is het gehele jaar geopend. Hij telt 100 plaatsen en ligt aan de rand van Werlte. In de directe omgeving bevindt zich het grootste Hunebed van Duitsland, de zogenaamde “Hoogen Stainer”.
Je kan per fiets via één van de vele fietsroutes of te voet via de “Hümmlinger Pilgerweg” direct van de prachtige natuur verkennen.

Ook kan je met de auto naar de Meyer Werft in Papenburg. Van hieruit zijn er vele mogelijkheden.

De camping plaatsen

De afzonderlijke percelen zijn ongeveer 100 vierkante meter groot en beschikken allemaal over stroom en er is gratis Wifi beschikbaar. De camping beschikt over 85 premium plekken met eigen water toe- en afvoer.

Voor kinderen is er een mooie speeltuin met kabelbaan, klimmogelijkheden en andere speeltoestellen. Ook paardenliefhebbers komen hier aan hun trekken. Direct naast het campingterrein bevindt zich een manege.

Faciliteiten

Bij de receptie bevindt zich een leuke recreatieruimte met tv en een kinderspeelhoek. Ernaast vindt je de goede sanitaire voorzieningen: een ruimte met wasmachines en drogers, afwasmogelijkheden en een ruime chemisch toilet. Alle ruimten kunnen probleemloos door invalide worden gebruikt.

Leestip:  Hollanders in Europese top campingovernachtingen

De wasgelegenheid beschikt zowel over gewone douchecabines als over een invalide douche. Ook zijn er meerdere wasbakken. Voor de kleinste gasten hebben zij een verschoonruimte en een kleine babybadkuip. In de heren-wc zijn 5 toiletten (waarvan 1 voor gehandicapten), 4 urinoirs en 3 gewone wastafels. In de dames-wc zijn 8 toiletten (waarvan 1 voor gehandicapten) en 3 wastafels. Bij de wasgelegenheid zijn 4 spoelbakken, waarvan 2 toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

In de kiosk vindt je naast ijs, snoep en koffie ook een klein assortiment aan levensmiddelen en drogisterijartikelen. Voor de grote boodschappen ben je snel in het naastgelegen dorp.

Algemene informatie

Het blote voeten pad is bij het campingterrein en is natuurlijk gratis. Het heeft verschillende elementen en het blote voeten pad is leuk en heel goed voor jouw gezondheid.

Voor honden kun je de hondendouche gebruiken. Op het campingterrein vindt je ook een hondenterrein. Zo kan joue hond ook zonder lijn lopen en spelen.

Leestip:  Zo ga jij duurzaam op kampeervakantie in 2024!

Een keer per jaar vindt in de directe omgeving op de “Hümmling-Ring” de internationale Speedway (motorcross) wedstrijden plaats. Hier tref je de internationale grote namen van deze sport. Vanaf de camping kan je van het bijbehorende vuurwerk genieten.

Wil je meer weten over Camping Hümmlinger

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in