Camping Het Lorkenbos in Otterlo

Camping Het Lorkenbos, ook wel Het Lorkenbos Noord genoemd, is een kleinschalige camping midden in het bosrijke hart van de Veluwe. De camping maakt deel uit van Vakantieoord Het Lorkenbos in Otterlo.

Otterlo wordt ook wel ‘de poort van de Veluwe’ genoemd. Het is een leuk Veluws dorpje met een aantal gezellige winkeltjes en restaurantjes. Op de camping tref je leenskelters, drie speeltuinen, een buitenzwembad en in de vakantieperiodes een recreatieprogramma aan.

Omdat de camping direct aan de bosrand ligt is Lorkenbos Noord een ideaal startpunt om de prachtige bossen van de Veluwe te verkennen. Dit kan gezellig te voet, maar fietsend en zelfs mountainbikend kan dit ook. Er ligt naast het park een mooi MTB pad, welke onderdeel is van de MTB route Zuid Veluwe. Deze heeft diverse uitdagende singletracks.

Camping Het Lorkenbos

Aan rand van het natuurgebied “De Planken Wambuis”, dat bekend staat als het meest ongerepte stuk natuur in Nederland, ligt het kampeerterrein. De camping kan als goede uitvalbasis dienen voor een ontdekkingstocht op de Veluwe.

Leestip:  Camping Nieuw Hof genieten op een boerencamping

Zij hebben geen slagbomen en geen pasjes. Je hoeft zich alleen maar bij aankomst te melden bij de receptie. Bij afwezigheid kan dit via een intercom.

Kamperen op de Veluwe, in Otterlo

Het natuurlijk gelegen terrein biedt ruimte aan negen ruime plaatsen voor toeristisch kamperen aan de bosrand. Ook is er één camperplek en hebben ze een veldje voor kleine tentjes. Alle kampeerplekken zijn voorzien van 10 ampère. Je hebt bij hun een Euro-stekker nodig voor de stroomvoorziening.

Jouw hond mag mee en kun je uitlaten in het aangrenzende bos. Er is gratis Wifi aanwezig. Tevens hebben zij een modern toiletgebouw, dat tijdens de wintermaanden verwarmd is. Warm douchen is gratis. Voor het tappen van warm water betaal je € 0,20.

Sanitair

Op een centrale plaats op de camping staat het sanitair gebouw. Hier vindt je toiletten, douches, een afvoerplek voor het chemisch toilet en kun je afwassen. Het toiletgebouw is voorzien van vloerverwarming, zodat het ook buiten het seizoen heerlijk douchen is.

Leestip:  Landgoed Meistershof in Drenthe genieten voor jong en oud
Kamperen voor jongeren

Op de meeste campings op de Veluwe worden geen jongeren toegelaten onder de 18 jaar. Dat is natuurlijk jammer want het is spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan met je vrienden of vriendinnen. Het Lorkenbos heeft een veldje waar kamperen voor jongeren wel is toegestaan omdat zij vinden dat ook zij kennis moeten kunnen maken met de Veluwe.

Zij houden de jongeren net iets meer in de gaten en de ervaring leert dat het altijd goed gaat. Wel bij boeking even aangeven dat het om kamperen voor jongeren gaat. Ook willen zij een ouder of verzorger als contactpersoon.

Wil je alles weten over Camping Het Lorkenbos?, kijk dan op de website.

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in