Camping De Freek midden in het Groene Hart

Camping De Freek, de gezelligste camping van Hoogmade met 25 plekken voor caravans en tenten. Je kan hier gemoedelijk genieten van de rust en omgeving in het Groene Hart. Vanaf het campingterrein heb je uitzicht op de wipwatermolen in de Vlietpolder. Je kan bij hun fantastisch fietsen, wandelen, varen en vissen.

Familie van Tol verhuurde al jaren ligplaatsen voor diverse recreatieboten. Dit vonden zij zo leuk om te doen dat ze dit in 2003 hebben uitgebreid met een camping. Camping de Freek in Hoogmade is geboren. Een camping achter op het land bij de boer, waar je gemoedelijk geniet van het water en de polder midden in het Groene Hart. Het water biedt mogelijkheden voor varen, vissen en zwemmen. De polder geeft prachtige wandel- en fietsroutes.

Faciliteiten

De camping telt in totaal 25 plekken en is van 1 april tot en met 31 oktober geopend. Bij hun staat iedereen gezellig op een groot veld naast de jachthaven en met uitzicht op de wipwatermolen in de Vlietpolder. Iedere campingplek is voorzien van:

  • 6 Ampère stroomaansluiting
  • Gratis wifi
  • Toiletgebouw (douches, toiletten, afwasruimte en ruimte voor het reinigen van het chemisch toilet)
  • Supermarkt Coop op 10 minuten lopen
  • 2 restaurants op loop afstand: De Kromme Does & Kom Eten.
Leestip:  Camping Le Caussanel aan de oevers van het meer van Pareloup
Trekkershut

De trekkershut was vroeger de paardenschuur voor 2 paarden. In 2013 is deze oude schuur verbouwt tot een gezellige boeren groepsaccommodatie voor 4 personen. Het is een knusse grote ruimte met:

  • 4 bedden (inclusief bedlinnen)
  • Ingerichte keuken
  • Tafel met 4 stoelen
  • Gratis wifi

Voor het sanitair kan je gebruik maken van het toiletgebouw om de hoek. Huisdieren zijn in de trekkershut niet toegestaan.

Jachthaven

Wat ooit startte met het verhuren van ligplaatsen voor recreatiebootjes is in 2017 uitgegroeid tot een echte jachthaven. Een gedeelte weiland heeft plaats gemaakt voor een hele nieuwe jachthaven. De jachthaven biedt ruimte aan 56 ligplaatsen. Dit zijn zowel jaarplaatsen als plekken voor hun campinggasten met een boot.

ligplaatsen voor recreatiebootjes

Activiteiten

De camping ligt midden in het prachtige landschap van het Groen Hart. De camping is omringd door water en het groene polderlandschap. De basis ingrediënten zodat jij je nooit hoeft te vervelen.

Leestip:  Boerderijcamping Het Achterste Loo
Fietsen

Zowel voor de fiets- als de racefietsliefhebber is er veel keuze uit fietsroutes. Er lopen wel meer dan 30 verschillende fietsroutes langs en door Hoogmade. Van 20 tot 153 km. Er is voor ieder wat wils. De routes zijn rijk aan molens en water. Op sommige routes kom je wel tot 20 molens tegen. Fietsen langs de Wijde AA en Braassermermeer kan ook.

Wandelen

Door Hoogmade loopt de populaire wandelroute ‘Marskramerpad’. De route loopt van Den Haag naar Bad Bentheim in Duitsland. Je kan hun camping onderweg aan doen of een klein stuk hiervan lopen. Naast deze route zijn er nog vele andere wandelroutes in en rondom Hoogmade.

Varen, vissen en zwemmen

De camping en jachthaven grenzen aan de Kromme Does. Vanaf hier vaar je gemakkelijk naar Leiden, Alphen aan den Rijn of de Kaag. Wateren die in de buurt liggen zijn de Wijde Aa, Braassermermeer, Kagerplassen en Westeinderplassen. Uiteraard kun je bij hun ook een verfrissende duik nemen of een hengel uitgooien.

Kleinvee

Ondanks dat er geen boerenbedrijf meer actief is er nog wel veel kleinvee aanwezig: geiten, kippen en paarden. Een gezellige beestenboel bij elkaar.

Leestip:  Kampeerderij De Kaaiewaaier - hoe het begon
Omgeving

Camping en Jachthaven de Freek ligt centraal in de Randstad tussen Leiden en Alphen aan de Rijn. Je bent met de auto binnen een half uur bij het strand, de bollenvelden in Lisse of de gezellige stad Den Haag. De hoofdstad Amsterdam is nog geen uur rijden.

Website Camping De Freek: www.campingdefreek.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in