Camping au Soleil D’OC Dordogne

Camping au Soleil D’OC jou vakantie aan de Dordogne, in een authentiek stuk Frankrijk. De vallei van de Dordogne, daar waar deze rivier uit het kloofdal komt en verder stroomt in een smalle vallei tussen vriendelijke heuvels. Een vallei die is gebeeldhouwd en uitgeslepen door een bochtige rivier, met ontelbare hellingen, hier en daar een steile rotswand, uitzichten, weilanden met koeien, walnotenboomgaarden, uitgestrekte bossen op de hellingen. Een gebied met een uitbundige natuur: een ongerept gebied met tegelijkertijd een culturele rijkheid, vol sportieve uitdagingen en een uiterst vriendelijke bevolking. Je kunt hier ook nog eens heerlijk eten (en niet duur)!

De vallei van de Dordogne is geschapen voor nieuwsgierigen en levensgenieters. Voor wie niets van dit moois wil missen is er een toeristische route uitgezet van ruim 100 kilometer langs Argentat, Beaulieu, Carennac, Rocamadour… U leert de verschillende gezichten van de Dordogne kennen en de gevarieerde landschappen. Hét gebied bij uitstek voor vakantiegangers op zoek naar authenticiteit.

Leestip:  22 juni 2024 is de nationale kampeerdag
Voor het oorspronkelijke kampeergevoel

Voor het oorspronkelijke kampeergevoel installeer je rustig op een van hun kampeerplekken en voel je de weldaad van een vakantie in de vallei van de Dordogne, in een gebied waar de natuur volop aanwezig is. De plekken zijn zeer ruim, tussen de 100 en 140 m², in de zon, in de schaduw of een combinatie daarvan. Al hun plekken zijn duidelijk afgeschermd door heggen en struiken waarvan vele met bloemen. Elektriciteit is beschikbaar op elke plek. Je  kunt kiezen uit 6 of 10 ampère met Franse of Europese stekkers. Er is altijd een waterpunt vlakbij. Als je voorkeuren hebt voor een plek, dan kunt je deze nakijken op de kaart en aan hun doorgeven. Zij doen hun best alle wensen te vervullen.

De camping ligt in de Vallei van de Dordogne, direct aan de Dordogne. Je kan kiezen uit een plek in het lage gedeelte, min of meer direct aan de rivier, of op het hogere gedeelte waar je nog altijd vlak bij het water bent.

Kampeerplekken aan de rivierkant

Deze plekken liggen in de winterbedding van de rivier, de eerste rij ligt zelfs direct aan het water. Vanwege die ligging in het winterbed is hier geen toiletgebouw maar je hoeft maar een trap op om hier te komen. Er zijn wel waterpunten verspreid over de hele zone. De plekken zijn geschikt voor caravans tenten en campers en er is plek voor één auto per kampeerplek. In de zomermaanden is reserveren sterk aangeraden! De rivier is over zijn hele lengte toegankelijk voor alle campinggasten, ook voor die van de natuurplaatsen.

Leestip:  Camping le Ch’timi Kamperen op een kleinschalige camping
Natuur Kampeerplekken op camping au Soleil D’OC

Deze plekken liggen op de hoger gelegen oever van de Dordogne. Een parkachtig terrein met mooie bomen en veel bloeiende struiken. Ruime plekken die zijn ingericht tot maximaal 6 personen en er is plek voor één auto per plek. Er zijn ook familieplekken, twee kampeerplaatsen naast elkaar zonder scheidingshaag. Vraag hiernaar als je met jou familie, vrienden of in groepen wilt kamperen.

Kijk hier op Camping au Soleil D’OC

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in