Camping Anderegg in Bruyères

Camping Anderegg is er voor de rust en natuurliefhebber, gelegen aan de voet van de hoge venen en op wandelafstand van het meer van Robertville. Deze camping is zeer uitnodigend voor de kampeerder die niet van de grote drukte houdt maar graag tot rust komt op een kleinschalige camping met tal van wandel-, fiets- en mountainbike mogelijkheden. ook voor gezinnen met (kleinere) kinderen is er genoeg te beleven denk maar aan onze speeltuin, het sportveld met onder andere een mini-veldritparcours en de kampeerplaatsen aan het beekje. Vanuit de camping vertrekken verschillende wandel-en mountainbike routes, ook de fietsers komen aan hun trekken met onder andere het nabijgelegen startpunten van de Ravelroutes op nog geen 4 km vanuit de camping.

Camping Anderegg

Uiteraard is er ook genoeg te beleven voor de cultuurliefhebber zoals het middeleeuws stadje Monschau, winkelen in het bloemenstadje Malmedy, bezoek aan diverse grotten, dierentuinen en pretparken behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de bourgoundiër zijn er ook tal van goede restaurants en ook een aanrader is een bezoek aan de brouwerij van Bellevaux.

Leestip:  ANWB maakt Top Campings 2024 bekend

De toeristische kampeerplaatsen liggen aan de rand van de bossen en onze uitzichtplaatsen hebben zicht op de velden die in de lente vol mooie bloemen staan. Voor de liefhebbers van kabbelende beekjes hebben we ook een aantal kampeerplaatsen die aan het beekje gelegen zijn hierin kunnen kinderen fijn spelen en dammetjes bouwen. Op deze camping zijn honden van harte welkom!

ANWB Charme-camping

Sinds 2009 is de Camping Anderegg erkend als “Charme-camping” door de ANWB. De sleutelwoorden die zij gebruiken voor een Charme-camping zijn: fraaie, landschappelijke ligging, vriendelijke service, schoon en goed sanitair, veel wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving, grote standplaatsen. Aangrenzend aan de camping (aan de kant van de uitzichtplaatsen/beekje) ligt een weiland dat geklasseerd is door de overheid als “weide met een hoog biologische waarde”. Dit houdt o.a. in dat er beschermde plantjes en bloemen in voorkomen, er mag niet bemest worden en de weide mag maar 1x per jaar gemaaid worden (juli). In het voorjaar staat deze weide vol met bloeiende grassen en bloemen.

Leestip:  Vierde tv-seizoen Camp to Go

Kom een kijken op de website van Camping Anderegg

 

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in