Camper of caravan huren populairder

Huren is een laagdrempelige manier om kennis te maken met kamperen: je hoeft niet te investeren in een complete kampeeruitrusting want alles is al ‘aan boord’ van je huurcamper of huurcaravan. Vooral bij de kampeerauto’s valt een opmerkelijke stijging te zien voor huren. Daarom is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober) een speciale Huurroute in het leven geroepen.

Huren is een laagdrempelig

‘Huren zit in de lift’, vertelt Judith Röling, organisator van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. ‘Vakantievierders hebben op die manier geen kosten voor stalling, verzekering of onderhoud. Dat is een slimme keuze voor kampeerders die gebruik belangrijker vinden dan bezit. Aan de andere kant is het een prima manier om te onderzoeken of kamperen bij je past, zonder eerst een hele uitrusting te hoeven kopen. We zien ook dat vakantiegedrag verandert. Er is een groeiende groep mensen die elk jaar op een andere manier op vakantie gaat. En die bijvoorbeeld backpacken afwisselt met een luxe vakantie in een resort óf een camper vakantie. We zien ook kampeerders die zich oriënteren op de aanschaf, door eerst een paar jaar een caravan of camper te huren met een verschillende indeling, voordat ze er eentje kopen. Een prima manier om te onderzoeken welke caravan of camper het beste bij hun situatie past’.

Leestip:  Kampeerder sorteert voor op groene vakantie
Verhuurplatforms

Om te gaan huren, onderscheidt Röling verschillende opties: ‘Camper- en caravanmerken verhuren vaak zelf kampeermiddelen en daarnaast zijn er gecertificeerde merkdealers en BOVAG-bedrijven die naast hun verkoopactiviteiten ook een verhuurafdeling hebben. Er zijn ook bedrijven die zich uitsluitend toeleggen op de verhuur van caravans en campers. Relatief nieuw zijn de verhuurplatforms met een Airbnb-achtige aanpak, waarbij bemiddeld wordt tussen particulieren die hun eigen camper of caravan aanbieden voor verhuur aan andere particulieren’.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die van 11 t/m 15 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, is van oudsher een event waar nieuwe kampeermiddelen worden getoond, en waar bezoekers in een echte kampeersfeer kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, workshops en clinics. Nieuw dit jaar is de speciale Huurroute, waar aanbieders van huurcampers, huurcaravans maar bijvoorbeeld ook avontuurlijke daktenten voor óp de auto en compleet ingerichte glampingtenten voor verhuur worden aangeboden. Daarmee voorziet Jaarbeurs in een stijgende vraag naar dit soort vakanties. ‘Een perfecte manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen en om producten en prijzen met elkaar te vergelijken’, besluit Judith Röling, beursmanager van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Leestip:  Ga je binnenkort kamperen? Dit is handig om mee te nemen!

Meer weten? kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in