Buscampers vraag groeit in Nederland

De buscampers werden in het verleden vaak ondergewaardeerd door de camperaar, nu zien velen dat zo’n mooie buscamper lekker veel comfort en ruimte biedt. Dankzij de historisch lage spaarrentes en de economische groei zijn mensen weer bereid om te investeren. En hoewel een buscamper bij aanschaf behoorlijk prijzig kan zijn, biedt deze op lange termijn wel veel vrijheid. Het aantal verkopen is dan ook behoorlijk gestegen in het afgelopen jaar en de verwachting is dat dit nog veel verder zal stijgen.

Waarom worden buscampers populairder?

Een buscamper is een bestelbusje dat is omgebouwd tot camper. Het is daardoor kleiner dan een ‘gewone’ camper, die meer weg heeft van een klein vrachtwagentje. Een buscamper is daardoor veel gemakkelijker om mee te rijden en er is ook geen bijzonder rijbewijs voor nodig. Dit maakt de buscamper ideaal om mee op reis te gaan. Het is al heel lang zo dat de verkoop van vakantiebenodigdheden stijgt als het beter gaat met de economie. Echter, nu voor het eerst is de verkoop van buscampers veel explosiever gestegen dan de verkoop van vakantiewoningen en chalets. Dit komt mede door de bekendheid van de buscamper en de mobiliteit die je ermee hebt. Of je nu lekker de bergen in wilt trekken, gaat fietsen of met je oldtimer onderweg bent, een buscamper is overal inzetbaar. Een vakantiewoning beperkt mensen tot één locatie, terwijl je met een buscamper steeds een nieuwe bestemming kunt kiezen.

Leestip:  Frankia-club houdt technische dag

Buscamper voor elke doelgroep

Buscampers staan erom bekend dat ze veel gebruikt worden door 50+-ers. Logisch ook, want een buscamper is heerlijk comfortabel en je bent van alle gemakken voorzien. Maar er zijn veel meer doelgroepen waar de buscamper populair bij is! De busbiker draaibare fietsendrager maakt de buscamper bijvoorbeeld ideaal voor fietsers en wielrenners die op een sportieve manier de omgeving willen verkennen. De buscamper is ook ideaal voor gezinnen, want kinderen mogen meerijden in de bus. Zo kunnen ze tijdens het rijden lekker spelen zonder zich te vervelen. Studenten zijn ook dol op de buscamper, maar zij kiezen meestal een oud tweedehandsje dat lekker afgeragd mag worden.

Waarop moet je letten als je een buscamper koopt?

Door de explosieve stijging in de verkoop van buscampers, is er ook een stijging te zien in het aantal mensen dat een verkeerde aankoop doet. Dit kan variëren van oplichterij tot het maken van een verkeerde keuze bij de koop van een buscamper. Daarom is het goed om hierop te letten:

–    Koop je tweedehands? Vraag dan altijd naar de papieren en laat het kenteken checken of de buscamper niet gestolen is. Dit gebeurt niet vaak, maar nu de buscamper populairder wordt, gebeurt het wel vaker dan voorheen.

Leestip:  Kom naar het Eventje! Helaas afgelast

–    Welk merk past bij jou? Merken variëren met de inrichting van de buscamper, maar ook met de isolatie. Wil je naar het zonnige zuiden, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Maar wil je richting Noorwegen, of ga je de bergen in, dan moet je wel goede isolatie hebben. Uiteraard variëren de prijzen tussen merken ook sterk.

–    Maak een proefrit. Of beter nog: huur een camper van hetzelfde merk en type voor een weekje weg. Zo kom je erachter hoe alles werkt en of dit echt een goede camper is voor jou. Dat kun je tijdens een proefritje veel minder goed zien en als je er niet mee gaat rijden maak je nog veel sneller een verkeerde keus.

Buscamper Nederland, de grootste leverancier van buscampers in Nederland, verwacht de komende jaren een nog sterkere groei in de verkoop. Verschillende grote bedrijven zijn de productielijnen aan het vernieuwen en er worden ook nieuwe fabrieken gebouwd. De kans is groot dat de buscamper een heel normaal straatbeeld gaat worden, zoals mensen nu een caravan achter de auto koppelen. Buscampers zijn hét vakantievervoermiddel van 2017

Leestip:  Dit jaar al 13% meer nieuwe campers verkocht

Kijk voor meer informatie op Buscamper Nederland

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in