Bivakkeren met je trekkerstent in Vlaamse of Waalse natuur

Bivakzone.be biedt het meest volledige overzicht van plekken waar je legaal een nachtje mag  bivakkeren met je trekkerstent in Vlaamse of Waalse natuur. Ze zijn echter van geen enkele van deze bivakzones zelf eigenaar of beheerder. Net als jij trekken ze graag af en toe de natuur in om te genieten van een nachtje onder de sterren tijdens een meerdaagse tocht te voet of per fiets.

Verantwoordelijkheid

Voor een vraag op opmerking over een bepaalde bivakzone kun je terecht bij de beheerder die bij elke bivakzone vermeld staat…maar eigenlijk zijn ze onder het motto ‘leave no trace’ met zijn allen zelf ook een stukje verantwoordelijk voor het goed beheer in vertrouwen van deze aangename rustplekken in de natuur.

  • Je hebt respect voor de stilte en de rust op een bivakzone, in harmonie met natuur & omgeving.
  • Je hebt respect voor medebivakkeerders / geen groepsbivak.
  • Je hebt als gast respect voor de plaatselijke bivakregels.
  • Je bent te voet, per fiets of per paard onderweg.
  • Je laat geen enkel spoor achter van je verblijf en neemt je afval mee uit de natuur.
Leestip:  Prijsdaling occasions zet door in het najaar

Wat is paalkamperen of bivakkeren? Kort verblijf en luxeloos, discreet overnachten  op een aangeduide plaats (gemarkeerd met een paal of pomp) in een natuurlijke omgeving.

officieelbordbivakzoneWat is het niet? Een gratis camping. Comfort en een thuisgevoel vind je op een camping en na je verblijf wordt daar jouw afval opgeruimd. Op een bivakzone draag je zelf verantwoordelijkheid. Zoals jij ze achterlaat na een nachtje verblijf, zo wordt ze ook aangeboden aan de bivakkeerder die na jou komt.

Website Bivakzone

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in