Attractie op de camping: de ‘rijdende villa’ Mercedes-Benz Actros

Kampeerliefhebbers stellen doorgaans niet de hoogste eisen aan hun accommodatie, maar omdat kamperen steeds populairder wordt zal dat beeld wellicht veranderen. De Duitse firma Dembell, fabrikant van campers, speelt daarop in en biedt een rijdende villa inclusief garage aan. Althans, men kan onderin deze Mercedes-Benz Actros een sportwagen parkeren. Officieel ben je met dit gevaarte nog steeds aan het kamperen, maar de beleving is één en al glamour.

Acht ton

Wat te doen als je een miljoen wint, het liefst op kampeervakantie gaat maar ook graag stijlvol over een boulevard wilt glijden? Dan besteed je daar een slordige acht ton van aan deze Mercedes-Benz Actros. En hou je nog geld over voor een luxe sportwagen en een groot rijbewijs. Een lening aanvragen is ook een optie. Of wellicht kun je je huis verkopen, want dit exemplaar is vervoermiddel, landhuis en garage in één. Naast onhaalbaar voor menig kampeerliefhebber is deze vondst wellicht een tikkeltje over the top of zelfs grotesk. De één gaat er spontaan van kwijlen en overwegen toch eens iets met Bitcoins te doen, de ander schiet onbedaarlijk in de lach.

Koken voor de hele camping

Het is een drie-assig voertuig waarvoor vrachtwagenrijbewijs (C) noodzakelijk is. Het woongedeelte alleen al kent meerdere vertrekken, zoals de blikvanger wanneer het geheel staat geparkeerd: de uitschuifbare woonkamer met riante zitbank. Deze kijkt uit over een ruime keuken die is volgebouwd met Miele-apparatuur. Een koelkast (224 liter), een oven waarin eten voor alle andere campinggasten kan worden bereid, inductieplaten en een spoelbak. En genoeg ruimte op het werkblad. Geen eenpansgerechten meer, maar volledige vijfgangenmenu’s voor wie er maar mee wil eten. Maar vooral de hoogte en ruimte die het vehikel al zonder uitgeschoven woonkamer inneemt, biedt straks op welke camping ter wereld dan ook voer voor discussie over het aantal kampeerplekken waarvoor betaald moet worden. Bovendien moet bij het parkeren rekening gehouden worden met de achterzijde, die vrij moet blijven omdat daar de sportwagen uitkomt.

Stoelmassage en nog meer slaapplek

Een Italiaans ontwerpbureau heeft zich ontfermd over de stijl van het interieur, dat ook een douche, aparte badkamer en natuurlijk slaapgedeelte bevat. In die laatste ruimte staat een kingsize bed van twee bij twee meter, met aan het voeteneind een televisie met 50 inch beeldscherm. En ook tijdens het rijden biedt deze extreme camper genoeg comfort. Er zijn vier zetels met luchtvering en koeling die desgevraagd spieren en gewrichten kneden – oftewel een stoelmassage geven. Daarboven hangt een extra tweepersoonsbed van 160 bij 200 centimeter. Nu compact vakantievieren in trek is, is het in ieder geval leuk om te zien hoe daarop door de Duitse firma is ingespeeld.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in