ANWB schaalt hulpverlening deze zomer op

Wegenwacht opent extra servicepunt in Frankijk

Ook deze zomer staat de ANWB Wegenwacht weer paraat voor Nederlandse vakantiegangers die met autopech stranden in Frankrijk en Italië. Om de verwachte drukte op te vangen en onnodige autotransporten naar Nederland te voorkomen, wordt daarnaast een extra servicepunt ingericht in de buurt van Orange. Hier kunnen relatief simpele mankementen, zoals een kapotte autoband, vlot worden verholpen. In totaal worden 24 wegenwachten in Frankrijk en Italië gestationeerd tijdens het hoogseizoen.

Bijna 3 miljoen Nederlanders vieren deze zomer hun vakantie in Frankrijk en Italië. Daarom heeft de Wegenwacht haar inzet in deze landen opgeschaald. Vijftien wegenwachten gaan naar populaire vakantiebestemmingen in Frankrijk en 5 wegenwachten vertrekken naar Italië om gestrande vakantiegangers weer op weg te helpen. Daarnaast worden 4 wegenwachten gestationeerd in het nieuwe servicepunt in Piolenc. Hiermee wil de ANWB haar leden tijdens hun vakantie mobiel houden en onnodige autotransporten voorkomen.

Ook heeft de ANWB de vloot aan huurauto’s uitgebreid. In totaal worden 5300 voertuigen verdeeld over 120 uitgiftepunten in elf populaire vakantiegebieden door heel Europa. Deze voertuigen worden vooral ingezet om Nederlandse vakantiegangers die recht hebben op vervangend vervoer weer naar huis te krijgen. Mocht de voorraad ontoereikend zijn dan wordt door de Alarmcentrale naar alternatieven gezocht, zoals de trein, de bus of het vliegtuig. Voor vervangend vervoer ter plaatse zal met name een beroep worden gedaan op lokale verhuurders. Vanwege de beperkte beschikbaarheid zal dit vermoedelijk een uitdaging worden. Vakantiegangers kunnen te maken krijgen met langere wachttijden en oudere voertuigen. Ook kunnen de afstanden tot de afhaallocatie toenemen.

Leestip:  Problemen met levertijden campers lijken op te lossen

Veel Franse garages kampen met personeelstekorten, waardoor vakantiegangers met pech vaak niet geholpen worden. Bovendien is de voorraad huurauto’s beperkt. De ANWB raadt vakantiegangers daarom aan hun auto ruim voor vertrek na te laten kijken om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in