ANWB inspecteert dit jaar volop campings in het buitenland

De ANWB campinginspecteurs gaan ook deze zomer bijna 2000 aangesloten campings inspecteren in binnen- en buitenland. Voorgaande jaren hebben de inspecteurs een groot aantal campings in Nederland bezocht. Onder meer door de versoepelingen in de populaire Europese kampeerlanden gaan bijna alle campinginspecteurs dit jaar naar het buitenland.

De Nederlander brengt ook dit jaar zijn zomervakantie het liefst door binnen Europa. Maar liefst driekwart van de Nederlanders heeft dit jaar vakantieplannen. Een kampeervakantie met eigen tent of caravan blijft het meest populair. Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn daarbij gewilde bestemmingen.

De 29 campinginspecteurs – ze werken veelal met een partner- bezoeken elk jaar in het hoogseizoen de meest geliefde kampeerlanden van Nederlanders als België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Kroatië. Maar daarnaast houdt de ANWB ook graag de informatie up-to-date van campings in landen die minder populair zijn en reizen de campinginspecteurs deze zomer ook af naar Groot-Brittannië, Ierland, Portugal, Denemarken, Zweden, Slovenië, Slowakije en zelfs Hongarije. De ANWB doet onafhankelijke inspecties waardoor campings het predicaat ANWB Erkend of ANWB Top camping kunnen behalen.

Leestip:  Camping Nieuw Hof genieten op een boerencamping

Tijdens de campinginspecties komen uiteenlopende aspecten aan bod, van de faciliteiten op en om het terrein tot de kwaliteit van het sanitair. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide controlelijst waarmee op vijf onderdelen kan worden gescoord: zwemmen, terrein, sanitair, eten en drinken en recreatie. Campings kunnen in totaal een score van maximaal vijf sterren behalen. Met de beoordeling van de camping maakt de ANWB onderscheid tussen kleine en middelgrote/grote campings. Middelgrote/grote campings die hoog scoren beschikken veelal over veel faciliteiten van uitstekende kwaliteit. Campings die aan de hand van dit model zijn geïnspecteerd zijn herkenbaar aan de gele sterren. Bij de beoordeling van kleine campings weegt de aanwezigheid van veel faciliteiten minder zwaar en dragen aspecten als privacy en de grootte van staanplaatsen bij aan een hogere score. Campings die aan de hand van dit model zijn geïnspecteerd zijn herkenbaar aan de groene sterren.

Leestip:  Vakantieganger wil tot 10% meer betalen

Kijk voor meer informatie op anwbcamping.nl

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in