ANWB Alarmcentrale – fors meer hulpverzoeken

Wanneer Nederland vakantie viert begint voor de ANWB en haar medewerkers het hoogseizoen. De ANWB Alarmcentrale draait op volle toeren om reizigers die stranden met pech in het buitenland weer op weg te helpen of hen bij te staan omdat ze vanwege ziekte of ongeval medische zorg nodig hebben. De afgelopen vier weken kwamen al ruim 280.000 telefoontjes binnen met hulpvragen uit binnen- en buitenland. Bij voertuighulpverlening steeg het aantal buitenlanddossiers met 34% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, de laatste ‘normale’ zomer voor corona.

Nu de coronabeperkingen in de meeste Europese landen zijn opgeheven, gaan Nederlanders weer massaal op vakantie naar het buitenland. Ze doen dat bij voorkeur met hun eigen auto, zeker nu er lange wachtrijen staan op Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport. De ANWB verwacht dat het aantal meldingen de komende weken verder zal toenemen.

Leestip:  Wegenwachten aan het werk in het buitenland

De meeste autopechmeldingen komen uit Frankrijk, daarna volgen Duitsland en België. Opvallend dit jaar is de stijging van het aantal dossiers in Spanje en Italië. De meest gemelde mankementen zijn startproblemen, vermogensverlies, controlelampjes die gaan branden of een lekke band. Ook het aantal binnenlandse pechhulpverleningen is toegenomen ten opzichte van 2019.

Tijdens de coronapandemie hebben veel buitenlandse verhuurbedrijven hun vloot aan huurauto’s ingekrompen. Dit heeft gevolgen voor vakantiegangers die autopech krijgen. Zij zullen mogelijk met het vliegtuig, de trein of de bus naar huis moeten reizen. Om reizigers zoveel mogelijk tegemoet te komen heeft de ANWB haar eigen vloot aan huurauto’s uitgebreid en verdeeld over een flink aantal hubs in populaire vakantiegebieden door heel Europa.

De ANWB hield al rekening met grote drukte deze zomer, maar kan niet voorkomen dat vakantiegangers langer moeten wachten wanneer zij een beroep doen op de Alarmcentrale. Vanuit Den Haag en Assen en de steunpunten in Lyon, München, Barcelona en Athene wordt alles op alles gezet om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Ook zijn er wegenwachten gestationeerd in Frankrijk en Italië.

Leestip:  De ANWB verzelfstandigt haar touroperating activiteiten

De ANWB raadt vakantiegangers aan om de auto voor vertrek extra aandacht te geven. Het is altijd beter om pech te voorkomen, zeker nu.

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in