Alternatieve manieren om de camper te gebruiken

Door het coronavirus staan de meeste campers en caravans noodgedwongen stil. En dat is zonde. Je kunt ‘m nu bijvoorbeeld ook heel goed gebruiken als kantoor, escape room of inzetten voor het goed doel.

Deelplatform Camptoo – bedoeld om stilstand tegen te gaan – over creatief camperen in crisistijden.

Kantoor op je oprit

Thuiswerken op zich is een flinke kluif om te verwerken. Niet iedereen slaagt erin zich aan te passen aan de nieuwe werkomstandigheden. Woon je ook nog eens op driehoog, steppen er twee kinderen door de huiskamer en vereist jouw werk opperste concentratie, dan zakt jouw productiviteit wellicht tot het vriespunt. Een aantal thuiswerkers kiest ervoor om een camper of caravan – van henzelf of een meedenkende kennis – in te zetten als kantoor. Een kind kan de was doen: parkeer het voertuig voor de deur of op de oprit en zorg voor een internetverbinding, aansluitpunt voor elektronische apparaten en comfortabele zitplek.

Vakantie in de achtertuin

Maar je kunt de rollen natuurlijk ook omdraaien. Borrelt het kinderlijk enthousiasme in huis tot het punt waarop de remmen losgaan, overweeg dan een vakantie. Voor de kinderen wel te verstaan, oftewel: stoelriemen vast, rugleuning naar voren, op naar Playa Achtertuin. Door een camper of caravan in de voortuin, achtertuin of op de oprit te zetten creëer je het ultieme vakantiegevoel, zeker nu de lente buiten in volle gang is. Zorg dat het de vakantiegangertjes aan niets ontbreekt: een speurtocht in de tuin op z’n Freek Vonks (voor hen) of Jan Wolkers (voor jullie), een insectenhotel timmeren van oud hout en binnen in de camper een koelkast vol kinderlijke lekkernijen. En vanzelfsprekend: ’s avonds extra lang wakker blijven.

Elke week een ander thema

Kinderen met een vindingrijke papa of mama vallen met hun neus in de boter deze weken. Want hoe saai wekenlang binnenblijven misschien ook klinkt, je vervelen is een keuze. Laat je ouders de camper of caravan ombouwen tot een escape room van jouw favoriete film (tip: Indiana Jones en Disneyfilms zijn populaire thema’s), een bioscoopzaal (inclusief groot scherm, popcorn en plaspauze) of spookhuis (ook al is het nog lang geen Halloween). Je zult zien dat de quarantaine er in no-time op zit. Zit het ouderlijk gezag zelf in een dip, overweeg dan de camper om te bouwen tot tijdelijke wellness of nagelstudio of een mancave-camper met videogames, sigaren en dure whisky, voor hem én haar natuurlijk.

Leestip:  Dit jaar al 13% meer nieuwe campers verkocht

Help de zorgverleners

Hoewel de gevolgen van de pandemie voor de volksgezondheid, de sociale contacten en de economie ingrijpend zijn, heeft het coronavirus in ieder geval één positieve bijwerking: mensen doen er alles aan om hun naasten, of juist onbekenden, in nood een hart onder de riem te steken. En ook de camper – ideaal, want: ruim, mobiel en zelfvoorzienend – kan in die zin als noodoplossing dienen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je camper tijdelijk te doneren aan zorgprofessionals die van deur tot deur gaan of inzetten als veilig quarantainemiddel voor verplegers.

Hamsteren voor hulpbehoevenden

In een camper kun je heel wat afbakbroodjes, toiletpapier en blikken bruine bonen kwijt. Genoeg voor iedereen die het vanwege gezondheidsrisico’s of mobiliteitsproblemen niet aandurft om naar de supermarkt te gaan. Legaal hamsteren, maar dan voor de mensen die opgesloten zitten en hulpbehoevend zijn. Via verschillende lokale websites, op social media onder #coronahulp en via de raamposters van #samensterktegencorona kom je erachter welke personen bij jou in de buurt geholpen zijn bij een ritje naar de supermarkt.

Leestip:  Stapelbed in gezinshalfintegraal Itineo Cozi PS700
 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in