Alpenferienpark Reisach in Karinthië

Alpenferienpark Reisach ligt in Oostenrijk in de provincie Karinthië op de beschutte zuidhelling van de Reisskofel 2371m (De hoogste berg in het Gailtal). Doordat deze camping op 800 meter hoogte ligt, is het uitzicht op de Karnische Alpen, die de grens vormen tussen Oostenrijk en Italië, en het beneden liggende Gailtal werkelijk fenomenaal.

Camping
De camping is bijzonder rustig gelegen en omringd door prachtige natuur. De kampeerplaatsen zijn ruim opgezet. Tevens ontbreekt het niet aan de nodige faciliteiten. Watertappunten en elektriciteit zijn voor alle kampeerders bereikbaar.
Er zijn zowel schaduwrijke als zonnige plaatsen beschikbaar. De camping ligt op de zuidhelling van de Reisskofel (de hoogste berg in het dal) en heeft daarom in de zomer- en in de wintermaanden veel zonuren.
Door de terrasvormige aanleg blijft ook in de zomermaanden een rustige sfeer voelbaar. Voor kleinere kinderen is er een kinderspeelplaats met kinderhuisje en gelegenheid om met stromend water te spelen.

Leestip:  Faciliteiten die niet kunnen ontbreken op de camping

Faciliteiten
In de zomer beschikt de camping over een prachtig zwembad, beter gezegd een natuurzwembad. Bij het zwembad hoort een grote ligweide, waar u kunt genieten van het zonnetje.

Het restaurant is een van de gezelligste ontmoetingsplekken op de camping, voor jong en oud. Een ijsje, een koel drankje, een kopje koffie, een diner of juist een zak frites, het kan allemaal. In de winter worden rond de houtkachel de verhalen van de dag besproken onder genot van een Glühwein, een Gurktaler of een ander lekker drankje.

Het sanitair is in 2010 geheel vernieuwd. Water komt uit eigen bron en warm water wordt zoveel mogelijk door zonne-energie verwarmt.

Bij de receptie beschikken ze over een kleine campingwinkel. Vers brood word iedere dag door hun verzorgd.

Voor de kinderen en jeugd hebben ze diverse faciliteiten. Er is een zwembad met kinderbad, een speeltuin, 2 tafeltennistafels (één buiten en één binnen), een bron met stromend water met een speelbeekje, een kinderchaletje, een watervalletje naast de camping, een TV ruimte en vooral heel veel buitenruimte.

Leestip:  Camping Holsteenbron in het mooie Zonhoven

Alpenferienpark
60 campingplaatsen (van 40M² tot 100 m²) gelegen op terrassen
2 sanitaircomplexen (met special kinderbad voor kleintjes)
natuurzwembad met gescheiden kinderbad
speelweide voor kinderen met speeltoestellen en een bron om met stromend water te spelen
tafeltennis
beperkte campingwinkel, met iedere morgen vers brood
restaurant en bar
unieke rustige ligging
panorama uitzicht
afstand dorpscentrum: 1500 meter
afstand station: 2000 meter
oppervlakte terrein: 3 ha
hoogte 800 m

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in