Alles over daktentkamperen tijdens de Vakantiebeurs

Dat de daktent aan populariteit toeneemt, was afgelopen september te zien tijdens het eerste Daktentfestival van Nederland (www.daktentfestival.nl). 51 Daktenten in het Drentse Schipborg brachten een geweldige sfeer en het festival bood de mogelijk aan deelnemers om ervaringen uit te wisselen met elkaar en met geïnteresseerde bezoekers van het festival.

De organisator van dit Daktentfestival geeft tijdens de Vakantiebeurs (10-13 januari) uitleg over de voordelen van het kamperen in een daktent en geeft antwoord op vragen tijdens een presentatie in het Europatheater.

vakantiebeurs

Daktent populair

Een daktent is een relatief onbekend kampeermiddel. Diegenen die het fenomeen kennen, denken vaak aan het reizen met een terreinwagen door Afrika. Maar toepassing op een reguliere personenauto is ook heel goed mogelijk. Ten tijde van de DDR had men daar de mogelijkheden van de daktent al lang ontdekt en bestond er al een tent voor op de iconische Trabant.

Voor velen is de daktent een goed alternatief voor een buscamper of trekkerstent. Een daktent verschaft namelijk veel mobiliteit, omdat deze snel is op te zetten, meer comfort biedt dan een bodemtent, omdat je geen last hebt van optrekkende kou, en de aanschaf ervan is in vergelijking tot een buscamper relatief goedkoop.

Leestip:  Isabella Air Cirrus: Doordacht ontwerp en hoge kwaliteit

Dat er op vrijwel iedere auto een daktent past, bewijst onderstaande video. Daarop is te zien dat zelfs op een 45-km auto een daktent te monteren is. https://www.facebook.com/daktentkamperen/videos/529554787471041/

vakantie beurs
Op het eerste Daktentfestival van Nederland was de iconische Trabant daktent uit 1978 te zien, maar ook de allernieuwste iKamper Sky4x, welke sinds dit voorjaar in Europa verkrijgbaar is.
Vakantiebeurs

Een uitvoerige presentatie over de voor- en nadelen van het kamperen in een daktent, waar je op moet letten bij de aanschaf of huur en wat de mogelijkheden zijn, is te beluisteren en te zien op zondag 13 januari om 12.45 uur in het Europatheater in hal

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in