8 kandidaten Aad Struijs Persprijs 2018

De twee jury’s van de Aad Struijs Persprijs 2018 hebben 8 kandidaten genomineerd voor deze onafhankelijke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandse reisjournalistiek. Dit jaar werden er maar liefst 119 artikelen ingezonden, waarvan 68 in de categorie print en 51 in de categorie digitaal.

De vijf genomineerden in de categorie print zijn:

Noël van Bemmel, met het artikel “Leven op het randje in Spitsbergen” (Volkskrant Magazine)
Pancras Dijk, met het artikel “Amour de moutarde” (National Geographic Traveler)
Toine Heijmans, met het artikel “Noodsignaal boven Kaapstad” (Volkskrant Magazine)
Jolanda Linschooten, met het artikel “Aurora borealis” (National Geographic)
Bas van Oort, met het artikel “De Schim van Kim” (De Standaard Magazine)

De drie genomineerden in de categorie digitaal zijn:

Sarah Haaij, met het artikel “Er gingen te veel toeristen naar dit Thaise eiland. Nu is het met verlof”(www.decorrespondent.nl)
Daisy Scholte, met het artikel “Iran: ze slachten een kip voor mij (en ik ben vegetariër)”(www.alldayeverydaisy.com)
Kees Lucassen, met het artikel “De schorpioen bij de vuurtoren” (www.anwb.nl/vakantie/blog)

Leestip:  Facile-en-Route Campergids Europa 2024

De inzendingen zijn beoordeeld door de printjury, onder voorzitterschap van reisjournalist Hans Bouman, en de digitale jury, met aan het hoofd content specialist Katja Staring. Zij hebben uit de inzendingen de acht genomineerden gekozen, waaruit per categorie de winnaar bepaald zal worden.

De Aad Struijs Persprijs

De winnaars worden bekendgemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 9 januari 2018, om 15.00 uur in het Experience theater in Hal 9 van de Jaarbeurs. Deze prijsuitreiking wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Jaarbeurs/Vakantiebeurs. De twee winnaars ontvangen elk een bronzen sculptuur en een geldbedrag van 500 euro. De prijsuitreiking is vrij toegankelijk voor alle vakbezoekers.

Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. Twijfelt de vakantieganger of hij zijn drone moet meenemen op vakantie, een compactcamera of een spiegelreflex? Dat treft, de vrijdag van de Vakantiebeurs staat in het teken van fotografie. Fietsvakantie? Op de beursvloer is daarvoor een speciaal plein met reisspecialisten.

Leestip:  Sifan Hassan gaat samenwerking aan met Summio Parcs

Op het Urban Terras vertellen bloggers uit wereldsteden waar reizigers de meest bijzondere plekjes in ‘hun’ stad vindt. En zo gaat het nog even door op de Vakantiebeurs. De Vakantiebeurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie. De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in