10 tips voor het inpakken van je voortent voor de winter  

Het is najaar en je staat op het punt om, net als vele anderen, je voortent schoon te maken en in te pakken. Het loont de moeite om je voortent goed schoon te maken en te inspecteren als je hem gaat inpakken voor de winter.

Wij hebben 10 tips voor je verzameld:

Tip 1

 

acryl of PVCControleer de tent voordat je hem afbreekt, want je ziet scheuren, slechte naden en kapotte lussen beter als de tent nog staat. Als je kleine gaatjes ziet, kun je onze Reparatieset A voor acryl of Reparatieset B voor PVC aanschaffen.

Tip 2

Tip 2

Bij zichtbare gebreken schrijf je ze op of maak je er een foto van, zodat ze makkelijker te vinden zijn bij de reparatie. En denk eraan dat reparaties in het najaar gedaan moeten worden en niet in het voorjaar als het bijna Pasen is.

Leestip:  5 robuuste voortenten voor wie ook in de herfst graag kampeert
Tip 3

Tip 3

Het is het handigst om de tent een paar dagen of een week voor het afbreken schoon te spoelen. Gebruik voor het wassen en ramen lappen de Isabella IsaClean serie.

Bekijk de Isabella gids om te zien hoe je je voortent schoonmaakt met IsaClean.

Tip 4

Tip 4

Breek de tent af op een dag dat het mooi, droog weer is en het niet te hard waait.

Tip 5

Tip 5

Verwijder de gordijnen en het liefst ook alle rubberen lussen.

Tip 6

Tip 6

Haal alle haringen eruit en maak ze schoon. Gooi de kapotte en scheve haringen weg. Bestel hier nieuwe

Tip 7

Tip 7

Als je de uitneembare zijkanten en fronten extra goed wilt verzorgen, verwijder je ze en pak je ze voorzichtig elk apart in, het liefst met een paar oude lakens ertussen. De beste manier is om ze op een tapijtrol te rollen, ook met lakens ertussen. De vensters zien er in het voorjaar dan prachtig uit.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

Bekijk hun videogids voor het inpakken van je voortent.

Tip 8

Tip 8

Spreid het dak uit op het gras, het liefst met de binnenkant naar buiten om de coating aan de buitenkant te ontzien. Vouw het dak in de dwarsrichting op en rol het op het laatst vanaf het front op, zodat de pees helemaal in de rol terechtkomt.

Tip 9

Tip 9

Leg de tent op een geventileerde plek of doe de tent en alle accessoires in de tas en bewaar die op een geventileerde plek zonder muizen.

Tip 10

Tip 10

Controleer alle stokken en veeg ze af, zodat ze niet nat in elkaar worden geschoven.

Nu is je tent klaar voor een nieuw seizoen. Je weet nu dat je alles hebt gecontroleerd en dat alles in orde is als het nieuwe seizoen begint en dat geeft rust.

Leestip:  CAMPWERK presenteert 2 nieuwe daktenten

Website Isabella: www.isabella.net

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in