Zo maak je je kampeertrip voordelig(er)

Kamperen is met stipt één van de goedkoopste manieren om vakantie te houden. Toch kan ook kamperen flink in de papieren lopen. Voornamelijk als je voor het eerst als kampeerder op pad gaat. In dit artikel worden enkele praktische bespaartips gedeeld. Zo ben je ervan verzekerd dat het prijskaartje van de vakantie de pret niet zal bederven.

1. Campingkeuze

Faciliteiten zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar doorgaans geldt hoe meer faciliteiten een camping biedt, hoe duurder de camping zal zijn. Als je geld wilt besparen is het aan te raden om te kiezen voor een camping met minder faciliteiten op het terrein zelf, maar wel voldoende vermaak in de omgeving: een camping zónder zwembad, maar vlakbij of aan een meer of rivier. Ook zit er een groot prijsverschil tussen het hoogseizoen en voor- en naseizoen.

2. Kampeerspullen

Kampeerspullen zijn op zich niet ontzettend prijzig, maar alles bij elkaar kan de prijs ervan toch behoorlijk oplopen. Onnodig, want er zijn allerlei mogelijkheden om hierop te besparen.

– Lenen: Als je er nog niet zeker van bent of kamperen daadwerkelijk iets voor jou is, kun je aan een doorgewinterde kampeerder vragen of je spullen kunt lenen. Op die manier hoef je nog niet direct te investeren in een gehele uitrusting, maar kun je het laagdrempelig uitproberen.
– Tweedehands: Tweedehands zijn ook ontzettend veel kampeerspullen te verkrijgen, vaak nog van goede kwaliteit. Het is wellicht even wat speurwerk, maar je kunt er een hoop kosten mee besparen.
– Groothandel: Voornamelijk als je in één keer veel kampeerspullen nodig hebt, kun je ervoor kiezen om naar een (online) groothandel te gaan. Logischerwijs kopen groothandels als PatEurope.com hun aanbod groot in, waardoor ze kampeerspullen tegen een voordelige prijs aan kunnen bieden.

3. Neem mee van thuis

Wat veel mensen vergeten mee te nemen zijn de kleine dingen die je al in huis hebten ook op de camping kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zout en peper, (oplos)koffie, theezakjes, afwasmiddel of alles wat je thuis nog hebt liggen en al aangebroken is. Anders moet je het immers allemaal op de camping aanschaffen.

 1.8/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in