Yes! Eindelijk een kampeervoertuig gevonden!

Campers zijn op dit moment lastig te krijgen, maar de vakantieganger die het handig speelt, kan volgende week gewoon nog op kampeervakantie. Vijf tips om alsnog een camper, of caravan, te bemachtigen…

Flexibiliteit tijdens het boeken loont

In de zomermaanden regent het boekingen bij particuliere campereigenaren. Pas je zoekcriteria daarom aan om alsnog een vrijgezel voertuig te vinden voor jouw kampeervakantie. Je kunt dezoekfunctie voor flexibele data aanvinken, waardoor je ook de voertuigen te zien krijgt die een dag eerder of later beschikbaar zijn en ook zou je iets verder van huis kunnen zoeken door de ophaallocatie iets ruimer af te stellen. En in plaats van een gloednieuwe camper kun je ook een camper met meer levenservaring overwegen.

Neem een extra tentje mee voor de kids

Op kampeervakantie met papa, mama en de drie kinderen? In plaats van een camper te zoeken met genoeg slaapplaatsen voor het hele gezin, kun je ook een extra tentje meenemen voor de kinderen. Dat vinden zij niet alleen ontzettend spannend, zo’n eigen stoffen huisje met een luchtbed en een zaklamp, je vergroot ook de kans om een geschikt kampeermiddel te vinden. Let er in het geval van een kleinere camper wel op dat er genoeg zitplaatsen met veiligheidsgordel aanwezig zijn.

Huur een camper op je vakantiebestemming

In Nederland mag het aanbod campers op dit moment dan misschien een beetje krap zijn, dat hoeft helemaal niet zo te zijn op jouw vakantiebestemming. Ook in het buitenland vind je enthousiaste campereigenaren die hun voertuigen graag met je willen delen, zoals in Portugal of Spanje. Maar je kunt ook je kampeervakantie aan je camperwens aanpassen. In Engeland en Schotland bijvoorbeeld, waar je ‘s werelds mooiste routes voor roadtrips vindt, zijn nog voldoende deelcampers te vinden. Of heb je weleens Polen overwogen?

Leestip:  Campr brengt dit jaar een elektrische camper op de markt.
Stap over op een caravan of daktent

Een goed alternatief voor kamperen met de camper is kamperen met de caravan of in een auto met een daktent. Reizen met de caravan heeft eigenlijk alleen maar voordelen, zodra je je draai met rijden – letterlijk en figuurlijk – hebt gevonden. Je kunt je kaveltje naar eigen smaak inrichten en de auto pakken als je naar de lokale supermarkt wilt, ideaal. Een daktent boven op je (eigen) auto is de ideale oplossing als je met z’n tweeën op vakantie gaat, vooral in Spanje of Scandinavië, waar je de spannendste plekjes off-grid vindt.

Wees geduldig en wacht tot na de zomervakantie

Ben je er nog steeds niet in geslaagd om de camper of caravan van je dromen te vinden? Dan is het laatste redmiddel om je reis te plannen na de schoolvakanties. Zo rond half augustus, begin september, wanneer het merendeel van de gezinnen terugkeert uit het Middellandse Zeegebied, neemt het aanbod kampeervoertuigen weer langzaam toe. Voordeel is dat het ook op de campings en op de wegen er naartoe een stuk rustiger is en dat de prijzen vaak plezieriger zijn.

Leestip:  Camper huren in de Achterhoek - Camperverhuur IJsselhof

Camptoo

Website Camptoo: www.camptoo.nl

Over Camptoo

Camptoo is een deelplatform waar je campers en caravans rechtstreeks bij de eigenaar huurt. Het bedrijf is in 2014 opgericht en sindsdien zijn er meer dan 500.000 overnachtingen geboekt. Camptoo koppelt niet alleen de eigenaren met de huurders, maar zorgt ook voor al het papierwerk, benodigde verzekeringen, checklist en hulp onderweg. Camptoo is na de overname van Out2Camp in 2021 actief in 8 landen (in Europa en Australië). Ze heeft verscheidene prijzen gewonnen: uitgeroepen tot snelst groeiend reisbedrijf in Europa in 2020 door de Financial Times; behoort samen met Picnic tot de twee snelst groeiende bedrijven in Nederland in 2018 volgens TheNextWeb en Deloitte heeft Camptoo benoemt tot winnaar van de Rising Star in de Deloitte Fast 50.

Nog geen waarderingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in