Winterkamperen op Landclub Ruinen

Winterkamperen op Landclub Ruinen in luxe all season safaritenten. Landclub Ruinen heeft dit jaar als eerste camping in Nederland all season safaritenten beschikbaar, geschikt om ook in de winter te kamperen. De camping aan Nationaal Park Dwingelderveld nabij brinkdorp Ruinen, werd in 2015 door Jurian en Rida Brekelmans overgenomen en heeft sindsdien een grote metamorfose doorgemaakt. Naast een nieuw receptiegebouw met restaurant en binnenzwembad, werden er al in het eerste jaar safaritenten voor de verhuur geplaatst. Deze luxe glamping tenten, volledig ingericht met slaapkamers, keuken en badkamer, waren vanaf dat moment een grote hit. Het echtpaar zat niet stil en bleef ook in de daarop volgende jaren de gasten verrassen met nieuwe verhuuraccommodaties. Na de Drentse Kaphuisjes volgende zelfs dit jaar, door deelname aan het SBS programma, een boomhut XXL op hoogte.

En nu zijn er dan vijf specifieke ‘all season’ safaritenten. Voorzien van dubbelwandig geïsoleerd tentdoek, vloerisolatie, een voorpui met openslaande deuren en echte ramen. “In combinatie met de pelletkachel is het binnen al snel aangenaam warm te stoken”, aldus eigenaresse Rida. “Drenthe, en specifiek het natuurgebied waar wij ons in bevinden, is elk seizoen prachtig. Kamperen is de ideale manier om van de natuur en het buitenleven te genieten. We kregen dan ook geregeld de vraag of onze reguliere safaritenten in de winter te huur waren. Op basis van deze groeiende behoefte uit de markt en onze passie voor innovatie, hebben wij samen met de tentleverancier de all season tent ontwikkeld.”

Leestip:  Hollanders in Europese top campingovernachtingen

winter glamping drentheDe tenten zijn geschikt voor 6 personen en zijn voorzien van keuken en sanitair. Met de komst van de diverse verhuuraccommodaties, is de camping het hele jaar open. “We zijn in de loop van de jaren eigenlijk meer een vakantiepark geworden”, meent Jurian. Na een dagje buiten in het bos of op de hei, is het voor de kinderen nog heerlijk toeven in het binnenzwembad en de indoorspeeltuin. En we zijn nog niet klaar, zegt het echtpaar. “Er liggen concrete plannen voor meer uniek aanbod voor onze gasten.”

Over Landclub Ruinen

Landclub Ruinen is gelegen net buiten Brinkdorp Ruinen in Zuidwest Drenthe. De camping grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld met het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten en de Schaapskooi. Op het park is een natuurspeeltuin met zand- en wateravontuur, midgetgolf, kabelbaan en uitkijktoren.. Een verwarmd binnenbad, dierenweide met pony’s, airtrampoline, (indoor) speeltuin en animatieteam maken het aanbod voor gezinnen compleet.

Leestip:  Camping Otterlo & De Veluwe Natuurlijk genieten

Naast de camping ligt bovendien het Openluchtbad Ruinen. Het gezellige dorp Ruinen heeft naast diverse winkels, waaronder een supermarkt, bakker en vershuus, enkele zeer gezellige restaurants en een heerlijke IJssalon. Landclub Ruinen is een goede uitvalsbasis voor uitjes naar Plopsa Coevorden, Wildlands Emmen, Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe en Attractiepark Drouwenerzand.

Wil je meer weten over Landclub Ruinen

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in