Wielklemmen voor caravan of camper

De vakantie periode is weer in volle gang en een caravan of camper is een makkelijk en daardoor gewild doelwit voor dieven. Vooral op onbewaakte plaatsen slaan ze toe. Diefstal komt “helaas” voor, zelfs voor je huis. Meestal hebben dieven haast en is tijd hun ergste vijand. Je kan het dieven dus wel extra moeilijk maken om jouw caravan of camper mee te nemen.

Met goede beveiligingsmateriaal zoals wielklemmen en koppelingssloten kan je het diefstalrisico al sterk verminderen. Ook een goed idee is het om de caravan of camper minder aantrekkelijk te maken voor dieven. Een oplossing hiervoor is het laten graveren van identificatienummers in de ramen. Dit is duidelijk zichtbaar en onuitwisbaar.

Voor de meeste verzekeringen is een goedgekeurd disselslot al voldoende maar een beetje meer beveiligen kan ons inzien geen kwaad. Wielklemmen zijn een goede en snelle oplossing om je caravan of camper minder aantrekkelijk te maken. Wielklemmen en of wielketting zijn makkelijk te monteren en ook vallen de kosten mee voor de aanschaf. Let wel op dat het een goedgekeurd wielklem slot is.

Leestip:  EP stemt voor hoger campergewicht met B-rijbewijs
DoubleLock Compact Buffalo wielklem

oubleLock Compact Buffalo wielklemOm een goed voorbeeld te geven van een wielklem is DoubleLock Compact Buffalo wielklem een gemakkelijk te plaatsen wielklem, maakt dat elk voertuig of aanhanger binnen tien seconden beveiligd is tegen diefstal. De wielbouten zijn afgeschermd zodat het verwijderen van het wiel zelf ook niet mogelijk is. De wielklem heeft het SCM-keurmerk en dat zorgt ervoor dat verzekeringstechnisch alles gedekt is. De opvallende DoubleLock-kleur zorgt ervoor dat de beveiliging zichtbaar is en dat hij niet wordt vergeten af te koppelen.

Wordt jouw caravan toch gestolen? Meldt dit dan direct aan de verzekeringmaatschappij. Alle caravangegevens komen dan bij een landelijk meldpunt terecht. Je moet altijd zelf aangifte doen bij de politie.

Zie voor meer tips-diefstal-caravans-vouwwagens

Ons advies is voorkomen is altijd beter dan …

Leestip:  NKC - Frankia Platin Pure: versoberd vlaggenschip
 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in