Vijf unieke plekken om te laden in Europa

Dit zijn de vijf meest unieke plekken om je elektrische auto op te laden in Europa

Laden onderweg kost tijd. Tijd die automobilisten vaak spenderen in een niet zo inspirerende omgeving langs de snelweg. Tenminste dat zou je denken. Toch zijn er genoeg inspirerende locaties om je elektrische auto op te laden. DKV Mobility deelt vijf unieke plekken om te laden in Europa:

Afsluitdijk Wadden Center in Nederland

In ons eigen kikkerlandje hebben we een aantal mooie laadplekken, zoals bij Afsluitdijk Wadden Center in Noord-Holland. Alleen al de buitenkant van het gebouw ziet er indrukwekkend uit. Vanaf de parkeerplaats waar je je auto kunt opladen, heb je een panoramisch uitzicht over het IJsselmeer en de Waddenzee. Tijdens het wachten kun je genieten van de omgeving, maar ook een bezoek brengen aan het Center zelf. Hier is het mogelijk om een hapje te eten in het restaurant of bijvoorbeeld de expositie bezoeken.

Het Fastned Station aan de A1 in Nederland

Een tweede unieke plek in eigen land is het Fastned laadstation aan de A1 bij de afslag Muiden. Dit station valt op door het gele luifeldak met zonnepanelen waaronder je je EV kunt opladen. De zonnepanelen leveren groene stroom die direct wordt gebruikt voor het opladen. Het station is ontworpen met oog voor duurzaamheid en esthetiek, waardoor het niet alleen praktisch is, maar ook een mooie plek biedt om pauze te nemen onderweg.

Leestip:  Kip Store Utrecht wint nationale Houtbouwprijs
De Volvo Powerstop in Milaan

In Milaan is de Volvo Powerstop zonder twijfel geen verkeerde stop om je EV op te laden. Wat opvallend is aan deze laadplek, is dat je je auto laadt onder een groot LCD-scherm dat van kleur verandert, geïnspireerd door het noorderlicht. Deze unieke laadplek is daarom niet alleen functioneel, maar creëert ook een ‘futuristische’ ervaring.

De Electric Forecour van GRIDSERVE in Engeland

Dit gloednieuwe laadstation bij London Gatwick biedt ruimte voor maar liefst dertig elektrische voertuigen, met 22 snelladers. Naast de hoeveelheid laders op dit station, kunnen bezoekers ook genieten van winkels en eetgelegenheden tijdens het wachten. Zo is er zelfs een winkel die gebruikmaakt van AI voor een innovatieve shopervaring. Hier kunnen bezoekers producten aanschaffen zonder langs de kassa te gaan. Dankzij deze innovatieve aanpak worden aankopen automatisch verrekend via hun rekening. De perfecte combinatie van een duurzaam station met innovatieve dienstverlening.

Leestip:  Recreatie Next Level met inspirerende lezing
Seed & Greet Ladepark in Duitsland

Dit laadpark in de buurt van Düsseldorf staat bekend als het ‘laadwalhalla’, en terecht. Tot stand gekomen in samenwerking met Tesla en Fastned, onderscheidt dit park zich niet alleen door het overvloedige aantal laadplekken, maar ook door de toevoeging van een biologische moestuin en een bakkerij met Duitse lekkernijen.
Heb jij onderweg een unieke laadplek gespot? Deel het met hun via
vtnl-marketing@dkv-mobility.com.

Over DKV Mobility

DKV Mobility is al meer dan ~90 jaar het toonaangevende Europese B2B-platform voor betalingen en oplossingen voor onderweg. Met de servicekaarten van DKV Mobility kunnen ~328.000 actieve klanten hun voertuigen tanken en opladen binnen het grootste Europese energie neutrale acceptatienetwerk. Het netwerk bevat: ~67.000 tankstations voor traditionele brandstoffen, ~21.000 tankstations voor alternatieve brandstoffen en ~564.000 openbaar toegankelijke laadpunten. DKV Mobility biedt daarbij een uitgebreid scala aan betaal- en mobiliteitsoplossingen om het wagenpark in Europa te optimaliseren, waaronder dienstverlening aan voertuigen bij circa ~32.000 servicestations en btw-restitutie.

Leestip:  Recreatie Next Level sluit succesvolle eerste editie af

DKV Mobility realiseerde in 2022 een transactievolume van 17 miljard euro en een winst van 621 miljoen euro. Het doel van de mobility serviceprovider is het aansturen van de transitie naar een efficiënte, duurzame toekomst voor mobiliteit. Meer informatie op www.dkv-mobility.com/nl/

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in