Veilig vakantie vieren: Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo

Veilig vakantie vieren: Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo gecertificeerd voor campers, caravans en pleziervaartuigen

De Slimme Koolmonoxidemelder die Netatmo, de marktleider in slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, eind 2021 op de markt bracht is nu gecertificeerd voor “Aangepast voertuig”. Dankzij deze certificering kunnen gebruikers ook hun camper, caravan of pleziervaartuig ermee uitrusten.

De verkoop van campers, caravans en boten brak alle records tijdens de coronacrisis. Ook dit jaar met chaotische taferelen op diverse Europese luchthavens, een mogelijke nieuwe coronagolf of een pas aangeschafte caravan, boot of camper voor de deur, kiezen veel Nederlanders opnieuw voor een vakantie in eigen land met de caravan, boot of camper.

Snel in actie komen bij detectie

Bij detectie van koolstofmonoxide, worden de gebruikers gewaarschuwd met een alarm, van 85 dB, om zichzelf in veiligheid te brengen door hun woning, voer- of vaartuig onmiddellijk te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen. Als de gebruiker niet ter plaatse is, stuurt de Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder ook een melding naar zijn of haar smartphone, zodat hij of zij actie kan ondernemen en de veiligheid van zijn of haar dierbaren kan verzekeren. In een huis werkt het via een Wi-Fi-verbinding. Bij installatie in een caravan, camper of boot werkt de smartphone-notificatie via verbinding met een 4G netwerk.

Leestip:  Stapelbed in gezinshalfintegraal Itineo Cozi PS700

De Koolmonoxidemelder van Netatmo voldoet aan de Europese regelgeving. De melder kreeg de CE-certificering (EN 50291) en de NF-certificering gereserveerd voor producten die voldoen aan de hoogste veiligheidscriteria. De melder heeft nu ook de EN50291-2:2019 certificering, geschikt voor continu gebruik in een vaste installatie in recreatieve voertuigen en soortgelijke verblijfsruimten, met inbegrip van pleziervaartuigen.

Plaatsing van de koolmonoxidemelder

Aangezien koolmonoxide en lucht zich vermengen adviseert Netatmo om een koolmonoxidemelder op ademhoogte te hangen. Het moet 1,5 meter vanaf de vloer worden opgehangen. Dit geldt ook voor een voer- of vaartuig.

Eenvoudige en snelle installatie

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo werkt zonder elektrische aansluiting en kan snel worden geïnstalleerd. Het apparaat wordt geleverd met een gedetailleerde instructie voor de installatie. Met de Netatmo Home + Security app is de Slimme Koolmonoxidemelder in de gaten te houden.

Een batterij die 10 jaar meegaat

Dankzij de lange levensduur van de batterij werkt de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo 10 jaar lang autonoom, zonder dat de gebruiker zich zorgen hoeft te maken. Aan het einde van de levensduur stuurt de koolmonoxidemelder een melding naar de gebruiker, om een nieuwe koolmonoxidemelder aan te schaffen voor optimale bescherming. Het is raadzaam om na 10 jaar de Slimme Koolmonoxidemelder te vervangen vanwege slijtage van de detectiesensor.

Leestip:  Vijftig jaar Eurocamp in Nederland
Automatische functietest

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo heeft een Auto-Test functie die regelmatig zelf de status van de koolmonoxidesensor, accu en Wi-Fi verbinding controleert. Als er een probleem wordt gedetecteerd wordt er een waarschuwing verstuurd. De detector heeft ook een Alarmtestfunctie, die het mogelijk maakt om de correcte werking van het alarm van 85 dB te controleren. Het gebruik van dit testalarm is ten minste eenmaal per jaar aanbevolen.

Tarieven en beschikbaarheid

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo wordt verkocht voor € 99,99, zonder verborgen kosten of domotica die moet worden toegevoegd. Het product is beschikbaar op www.netatmo.com, www.coolblue.nl en www.bol.com.

De Netatmo Home + Security-app is volledig gratis en compatibel met iPhones en iPads vanaf iOS 14 en Android-smartphones en -tablets vanaf de versie 5.0. De Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

100procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
100procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
100procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd

Leestip:  De wereld: het boek

Netatmo biedt momenteel 17 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma “with Netatmo”. Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

 3.3/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in