Situatie in luchtvaart zorgt voor camperhype op Marktplaats

Ruim 14 miljoen keer gezocht naar caravans en campers.

Kamperen (in eigen land) met een camper of caravan is door veel mensen (her)ontdekt en lijkt deze zomer een blijvertje te worden. De interesse naar kampeerwagens trok tijdens de pandemie al aardige aan, en door de problemen op de luchthavens blijkt dat veel Nederlanders nu voor een kampeervakantie gaan. Dat stelt Marktplaats op basis van het zoekgedrag naar haar gebruikers. Het afgelopen half jaar werd op de handelssite namelijk ruim 14 miljoen keer naar een mobiele vakantiewoning gezocht; 8,6 miljoen keer naar een camper en bijna 5,5 miljoen keer naar een caravan. Een stijging van 56% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen lag het totaal aantal zoekopdrachten naar een camper of caravan rond de 9 miljoen.

Leestip:  Bovag ledenraad accepteert CAO-voorstel vakbonden

Naast campers en caravans steeg ook de interesse naar dakkoffers op Marktplaats. In de eerste zes maanden van dit jaar werd hier bijna 1,2 miljoen keer naar gezocht versus 545.000 zoekopdrachten dezelfde periode vorig jaar. Het aantal zoekopdrachten naar een tent steeg eveneens (881.000 versus 742.000). Ook zochten Nederlanders ruim 1,1 miljoen keer naar een vouwwagen. Wat Nederlanders bezighoudt is vaak vrijwel direct terug te zien op de handelssite. Het valt op dat de stijging van interesse naar campers en caravans samenvalt met de onrust en chaos in de luchtvaartsector en de toename van het aantal coronabesmettingen in Nederland.

Over Marktplaats

Met maandelijks ruim 8 miljoen unieke bezoekers en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag is Marktplaats de grootste online handelsplaats van Nederland voor particuliere en zakelijke aanbieders van tweedehands en nieuwe producten. Op Marktplaats is voor iedereen wat te vinden. Elke seconde komen er vier nieuwe advertenties bij. Van meubels en kleding tot auto’s en alledaagse producten, via Marktplaats vindt het een tweede, derde of zelfs vierde leven. Op Marktplaats maakt elke deal een groot verschil. Maandelijks verbinden wij miljoenen kopers en verkopers aan elkaar. Zo dragen gebruikers van Marktplaats samen bij aan een wereld waarin mensen meer delen en minder verspillen. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Leestip:  Camperplaats verzamelt statiegeld voor goed doel
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in